Ze reden nog samen de Baloise Belgium tour, woensdag op het BK tijdrijden zijn ze even elkaars concurrenten: Yves Lampaert en Remco Evenepoel  

Ze reden nog samen de Baloise Belgium tour, woensdag op het BK tijdrijden zijn ze even elkaars concurrenten: Yves Lampaert en Remco Evenepoel  ©  BELGA

Evenepoel is klaar voor eerste BK tijdrijden bij de profs, Yves Lampaert hoopt op superdag voor eigen volk

Als alles goed gaar volgt Remco Evenepoel woensdag Wout van Aert op als Belgisch kampioen tijdrijden. Vorige week donderdag won de renner van Deceuninck  - Quick-Step alvast de generale repetitie in de Baloise Belgium Tour. In de tijdrit van die rittenwedstrijd liet hij ploeggenoot Yves Lampaert op een vergelijkbaar parcours wel slechts twee seconden achter zich. Het BK is wel drie keer langer. (37,6 tegen 11,2 kilomiter).

Bron: BELGA

“Ik wou in Knokke-Heist de rapste tijd neerzetten en de dagzege meepakken. Dat is gelukt. Ook al  was het maar met twee seconden, Het deed deugd die eerste overwinning te pakken, zeker na die zware periode na mijn val”, zegt Evenepoel. “Het betekent dat ik op de goede weg ben, dus naar mijn topniveau. Na het Belgisch kampioenschap tijdrijden en het BK op de weg zondag, ga ik op stage, wellicht in Spanje”

Bij de junioren werd Evenepol in 2018 al nationaal kampioen, zowel  in de tijdrit als in de rit in lijn.

Yves Lampaert hoopt op een superdag

Na Remco Evenepoel is Yves Lampaert woensdag de topkandidaat voor goud. De West-Vlaming start in eigen gouw met gezonde ambitie, maar beseft dat hij een superdag zal moeten hebben om zich een tweede keer (na 2017) tot Belgisch kampioen tijdrijden te kronen

“Ik denk dat de ‘Areokogel’ wel het meeste kans maakt op die mooie trui. Ik ga proberen mijn vel duur te verkopen, maar Remco kloppen, zal moeilijk zijn. In de afgelopen Baloise Belgium Tour toonde hij dat hij weer helemaal terug is. Ik kan natuurlijk rekenen op mijn fans en ga zeker voor het hoogst haalbare. Walter Planckaert zei ooit: ‘je weet nooit dat een olifant een haas pakt’, dus daar denk ik dan maar aan.”

Dat de tijdrit 37,6 kilometer lang is, is zeker niet in mijn voordeel. Ik ben sterker in korte tijdritten , maar je weet nooit. Het zal trouwens niet alleen tussen Evenepoel en mezelf gaan. Ilan Van Wilder, Frederik Frison, Rune Herregodts en Brent van Moer kunnen ook aardig tegen de tijd fietsen.”

Podium is geen must voor Rune Herregodts

Na zijn vierde plaats in de tijdrit van de Baloise Belgium Tour, hoort Rune Herregodts (Sport Vlaanderen-Baloiser) woensdag bij het kransje podiumkandidaten op het BK tijdrijden. Zelf houdt hij die boot af. “Ik ga wel voor een topprestatie, maar een plaats wil ik daar niet op plakken. Het is pas mijn eerste BK bij de elite en de concurrentie is groot.”

“Remco Evenepoel en Yves Lampaert zijj de belangrijkste kanditaten voor de titel. Ik zou daar nog de naam van Victor Campenaerts bijgezet hebben, maar die heeft zelf te kennen gegeven dat hij niet klaar is voor het BK. Ilan Van Wilder zal ook wel een denderende prestatie neerzetten, net als Nathan van Hooydonck en Frederik Frison. Die laatstgenoemde is een constante in de titelstrijd, speelt altijd wel een rol.”

“Ik kan niet ontkennen dat ik een mooie tijdrit reed in de Baloise Belgium Tour. De afstand van het BK ligt me ook. Een langere tijdrit past beter bij mijn profiel.”

MEER OVER Remco Evenepoel

Meer sportnieuws