De fietsers kunnen onderweg genieten van een maaltijd in Lille en in Kasterlee. © Bart van der Moeren

Buurgemeenten organiseren culinaire fietstocht

Lille, Kasterlee -

De toeristische diensten van Lille en Kasterlee slaan de handen in elkaar voor de culinaire fietstocht Fietsen met smaak. Fietsliefhebbers kunnen deze zomer een tocht van 50 kilometer door de twee gemeenten maken en onderweg tussenstops maken in enkele brasseries.

De nauwere samenwerking tussen de twee buurgemeenten is geen loos begrip. Voor de zevende editie van de fietstocht Fietsen met smaak slaan Lille en Kasterlee de handen in elkaar. “De fietstocht langs het fietsnetwerk telt ongeveer 50 kilometer, maar kan perfect ingekort worden”, zegt Luc De Backer (Groen), schepen van Toerisme in Lille. “Kasterlee en Lille delen mooie bos- en natuurgebieden en landbouwgebieden met open ruimte. In beide gemeenten zijn er ook enkele typische bezienswaardigheden die we graag in de kijker zetten.”

De fietsers kunnen kiezen uit gerechten in brasseries De Valk in Gierle, GeoTea in Lille, In den Kleyne Doorenboom in Kasterlee en Den Perenboom in Lichtaart. De prijs bedraagt 36 euro per persoon, inclusief voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en een fietsplannetje. “Kasterlee heeft op culinair gebied heel wat te bieden, wat maakt dat deze tocht een succesformule is”, vertelt Ward Kennes (CD&V), burgemeester in Kasterlee. Deelnemen kan tot en met 30 september 2021. (bvdl)  

www.visitkasterlee.be, www.genietvanlille.be

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio