Benny Claessens. 

Benny Claessens. ©  BELGAIMAGE

Acteur Benny Claessens zingt bij Opera Vlaanderen

Bij Opera Ballet Vlaanderen krijgen vanaf september enkele uitgestelde producties een tweede kans, al zijn er ook opvallende creaties.

In het seizoen 2021-2022 kan je bij Opera Ballet Vlaanderen eindelijk proeven van de herwerkte C(h)oeurs van Alain Platel of Mozarts Cosi fan Tutte in een bewerking van Anne Teresa de Keersmaeker. Ook La Bohème van oud-directeur Robert Carsen belooft vuurwerk tijdens de eindejaarsperiode.

Het seizoen trapt stevig af met Der Silbersee van Kurt Weill. Daarin zingen ook acteurs Benny Claessens en Marjan De Schutter, die als broer en zus zij aan zij speelden in de tv-serie Albatros. Met Sofie Decleir en Tiny Bertels noteren we nog tv-gezichten in Boy, een jongerenproductie die speelt in een jeugdinstelling.

Geruggensteund door een Antwerps stadskoor brengt Antwerps componist Wim Hendrickx De Bekeerlinge, naar een roman van Stefan Hertmans, naar de opera. Voor Lost & Found verblijven componist Annelies Van Parys en librettist Gaea Schoeters half november een week in een glazen box in het Centraal Station.

Met input van de reizigers brengen ze er in de avondspits dagelijks een korte live-opvoering met muzikanten en zangers. De losse kaartverkoop start op 8 juli.

id

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio