Op een van de muren van Les Amis liet Steven een tekening maken van overleden muzikanten. 

Op een van de muren van Les Amis liet Steven een tekening maken van overleden muzikanten. © WOAD

Les Amis: nieuw muziekcafé als ode aan vrienden en familie

Turnhout -

’t Galerijke is dood, lang leve Les Amis. Steven Raeymaekers maakt zijn droom waar met de opening van een muziekcafé. “Ik heb zelf gemerkt hoe belangrijk familie en vrienden zijn.”

Wouter Adriaensen

Na De Penge was ’t Galerijke het oudste café van Turnhout. Het decor van de bruine kroeg onderging de voorbije maanden een volledige transformatie. “Elf maanden geleden heb ik de huurovereenkomst met brouwerij Corsendonk getekend”, vertelt nieuwe uitbater Steven Raeymaekers. “Ik kwam hier vroeger regelmatig zelf over de vloer. Ik wist dat het een verouderd gebouw was waarin keihard gewerkt moest worden. Maar ik zag het potentieel.”

Voor Steven betekent de opening van zijn eigen café een ommezwaai. “Ik heb altijd als sales manager gewerkt, maar wou al langer zelfstandige worden. Eerst dacht ik nog aan tuinaanleg, maar het is bijna onmogelijk om daar alleen aan te beginnen. Ik ben een groot liefhebber van bijna alle muziekgenres, vandaar de keuze om van Les Amis een muziekcafé te maken.”

Optredens

De foto van de Botermarkt, vandaag het Zegeplein, is vervangen door een muurschildering met overleden muzikanten. Op het plafond plakte Steven vinylplaten. En de dj-booth in de hoek werd tijdens het voorbije openingsweekend al drie keer gebruikt. “Vrijdag zat het hier vol, zaterdag was het uiteraard kalmer omdat de Rode Duivels speelden. Zodra de versoepelingen het toelaten, ga ik optredens organiseren. De band No Apologies uit Tielen staat al te popelen.”

Steven mikt op een divers publiek. “Mensen van alle leeftijden die graag een feestje bouwen. Want daar zijn we wel aan toe.”

En dat mag absoluut met familie en vrienden bij Les Amis. “Ik heb zelf de voorbije tijd gemerkt hoe belangrijk die zijn. Ze hebben me volop gesteund in dit avontuur en daar ben ik hen dankbaar voor.” (woad)

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio