Renee en Marie Van Itterbeeck runnen de Mechelse Smmrbar in Hotel Elisabeth. 

Renee en Marie Van Itterbeeck runnen de Mechelse Smmrbar in Hotel Elisabeth. © Dirk Vertommen

In deze Mechelse zomerbar kan je zelfs een verfrissende plons doen

Mechelen -

In de Mechelse binnenstad lijkt 2021 de zomer van de zomerbars te worden. In Hotel Elisabeth gaan de zusjes Marie (28) en Renee Van Itterbeeck (23) zelfs nog een stapje verder om je in eigen land een op en top vakantiegevoel te bezorgen. Wie in hun Smmrbar iets drinkt, kan er gratis ook een verfrissende plons doen in het nieuwe zwembad. Deze zomer moet ook het restaurant Oud Huys de deuren openen.

Sven Van Haezendonck

Zoals voor veel hotels was 2020 voor Hotel Elisabeth in de Goswin de Stassartstraat geen jaar om over naar huis te schrijven. De bezetting van het hotel bedroeg gemiddeld zo’n 20%. “Er waren dagen dat we geen gasten hadden, maar er waren ook nachten met een bezetting tot 50%”, zegt manager Venera Sheremeti. De coronacrisis zorgde ook voor de toestroom van een ander soort gasten. “Terwijl we voordien vooral een zakelijk publiek hadden, zijn dat tegenwoordig meestal toeristen en die zoeken natuurlijk andere dingen. We zetten meer in op vrije tijd en toerisme”, vertelt Marie Van Itterbeeck, dochter van zaakvoerder Ivo Van Itterbeeck.

Nieuw concept

Samen met haar zus Renee speelt ze op die trend in met een voor Mechelen nieuw concept: een zomerbar met een zwembad. Ze doopten dat Smmrbar. “Normaal ben ik verantwoordelijk voor Il Cardinale, maar door corona ben ik meer bezig met het hotel”, zegt Marie. En dat doen ze letterlijk en figuurlijk op een verfrissende manier. Het sec aangeklede terras in de binnentuin ruimde plaats voor een stijlvolle setting die al bij het aankomen een vakantiegevoel uitstraalt. “Zomerbars zijn in en wij wilden iets doen om het hotel in de kijker te zetten”, zegt Renee.

De zomerbar beslaat maar liefst drie verdiepingen van het hotel. 

De zomerbar beslaat maar liefst drie verdiepingen van het hotel. © Dirk Vertommen

Over drie verdiepingen werden er gezellige terrassen ingericht. Blikvanger is natuurlijk het overdekte binnenzwembad. Dat kan je vanaf het terras op de benedenverdieping zo binnenwandelen. “Wij hebben ook een wellness, maar die is nog niet klaar. Ondertussen kunnen onze gasten wel al genieten van het zwembad. Als je zoals vorige zomer dagen hebt van dertig graden, zoeken mensen toch een plek om ergens een plons te kunnen doen”, vertelt Renee.

LEES OOK: Dijleterrassen decor voor Italiaans geïnspireerde zomerbar

Halfuur gratis

Het eerste halfuur kunnen bezoekers van de zomerbar gratis gebruikmaken van het zwembad. “Gasten moeten zich wel altijd eerst aanmelden aan de receptie. Wie een hele namiddag aan het zwembad wil vertoeven, betaalt twintig euro”, zegt Marie. De capaciteit is beperkt tot twaalf personen. Dat is ook het geval voor de Martini-Prosecco-club, een dakterras dat bedrijven, vrienden of families kunnen afhuren. “We zenden in onze zomerbar overigens alle wedstrijden van het EK uit op groot scherm.”

Bij een zomers terras horen ook strandstoelen om lekker in weg te zakken. 

Bij een zomers terras horen ook strandstoelen om lekker in weg te zakken. © Dirk Vertommen

Om hun gasten in de watten te leggen, volgden de zusjes ook een cursus om cocktails te bereiden.”Vooral de Piña Colada kan mijn zus Renee heel erg lekker maken. Een van mijn andere favorieten is The Original Mojito”, geeft Marie mee. Later deze zomer, ten vroegste midden juli, moet in het pand naast het hotel ook restaurant Oud Huys openen voor het publiek. Dat zal eveneens over een eigen terras beschikken.

Smmrbar in de Goswin de Stassartstraat 28 is iedere dag geopend van 14 tot 22u. Bij late wedstrijden is dat iets langer. Voor een bezoek aan de zomerbar kan je wel best reserveren als je zeker wil zijn van een plekje. Smmrbar is ook geen feestlocatie met opzwepende muziek, maar een plek om rustig te relaxen.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio