Zo’n driehonderd leerlingen van vrije basisschool Itegem leefden zich dinsdagnamiddag uit tijdens The Big Bounce op de speelplaats.   

Zo’n driehonderd leerlingen van vrije basisschool Itegem leefden zich dinsdagnamiddag uit tijdens The Big Bounce op de speelplaats.  © rr

Iedereen bleef netjes binnen de bubbels. 

Iedereen bleef netjes binnen de bubbels. ©  rr

1 / 2
thumbnail: Zo’n driehonderd leerlingen van vrije basisschool Itegem leefden zich dinsdagnamiddag uit tijdens The Big Bounce op de speelplaats.   
thumbnail: Iedereen bleef netjes binnen de bubbels. 

School strikt springkastelenfestival als alternatief voor geannuleerde schoolreis

Itegem -

De vrije basisschool van Itegem (Heist-op-den-Berg) nodigde dinsdagnamiddag het springkastelenfestival The Big Bounce uit als alternatief voor de afgelaste schoolreis. Op de speelplaatsen doken zestien springkastelen en een discobar met deejay op.

Kristof Van Rompaey
In totaal stonden er zestien springkastelen op de speelplaatsen van de school. 

In totaal stonden er zestien springkastelen op de speelplaatsen van de school. ©  rr

“Er vielen dit schooljaar weer behoorlijk wat activiteiten weg door corona. Zo annuleerden we onder meer onze schoolreis”, zegt directrice Ann Verstappen. “Een papa van het oudercomité kwam op het idee om in de plaats daarvan een springkastelenfestival naar hier te halen. Daar hoorde een deejay bij en er was ook iets te eten en te drinken voorzien.”

De organisatoren van The Big Bounce staken de dag in elkaar voor alle driehonderd leerlingen van de school, van de kleuters tot het zesde leerjaar. De bijdrage die de ouders normaal aan de schoolreis zouden leveren, ging naar de organisatie van het feest. “Het initiatief wordt enorm goed onthaald door de kinderen”, zegt de directrice. “Alles gebeurt natuurlijk coronaproof. Elke bubbel schuift apart door van activiteit naar activiteit.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio