Tijdens haar laatste les werd wiskundeleerkracht Erna Van den Heule in de bloemetjes gezet. 

Tijdens haar laatste les werd wiskundeleerkracht Erna Van den Heule in de bloemetjes gezet. © Scheppersinstituut Mechelen

Scheppers neemt na 37 jaar afscheid van wiskundeleerkracht Erna Van den Heule

Mechelen -

Eind dit schooljaar neemt het Scheppersinstituut in Mechelen afscheid van wiskundeleerkracht Erna Van den Heule (61). Ze was maar liefst 37 jaar lang lerares in de school. Verschillende leerlingen, oud-leerlingen en collega’s zetten haar in de bloemetjes tijdens de allerlaatste les voor haar pensioen.

Stijn Van de Sande

Erna Van den Heule begon haar carrière in het Lorette Instituut in Mechelen. Na drie jaar maakte ze de overstap naar Scheppers. “37 jaar lang heb ik hier met veel plezier samengewerkt met duizenden leerlingen en honderden leerkrachten. Lesgeven is mijn passie. Het was soms moeilijk, zeker tijdens corona, maar er is geen enkele sector zo mooi als het onderwijs. Ik heb er altijd veel voldoening uitgehaald, want als leerkracht kan je echt het verschil maken voor iemand.”

Tijdens haar allerlaatste les werd Erna in de bloemetjes gezet en feestelijk uitgewuifd. “Het is een mooi gebaar van de leerlingen en mijn collega’s, waarvan er sommige zelfs nog les van mij gekregen hebben”, zegt ze. “Ik verlaat de school dan ook met een goed gevoel. De komende weken zijn al wat rustiger, met de examens en later de herexamens en vakantietaken. Maar op 1 september trek ik de deur definitief achter me dicht.”

Actuele wiskundelessen

Erna gaf hoofdzakelijk wiskunde in de tweede en derde graad. “Door de jaren heen heb ik ook andere vakken gegeven, zoals fysica, wetenschappelijk tekenen en informatica, maar mijn hart ligt bij de wiskunde. Je kan zo veel leuke dingen doen met wiskunde. Dat heb ik in mijn laatste jaar zeker nog kunnen bewijzen. Want de coronacrisis maakte het werk moeilijk, maar het was ook een dankbaar onderwerp. Lessen over exponentiële groei waren bijvoorbeeld nog nooit zo actueel.”

Wat Erna na dit schooljaar gaat doen, weet ze nog niet. “Ik ga eerst even bekomen”, zegt ze. “En daarna zien we wel. Ik ben niet bang voor het zwarte gat. Ik heb intussen kleinkinderen en zal dus zeker wat tijd met hen doorbrengen. Misschien kan ik de passie voor wiskunde al aan hen proberen doorgeven. En wanneer het weer mag, wil ik ook opnieuw vaker afspreken met familie en vrienden. Door de maatregelen en het werk is dat er de laatste tijd veel te weinig van gekomen.” (svds)

 

 © Scheppersinstituut Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio