Burgemeester Koen van den Heuvel, minister Benjamin Dalle en schepen Hilde Van der Poorten delen de eerste exemplaren van de Zomerkalender uit aan de leerlingen van Sjabi. 

Burgemeester Koen van den Heuvel, minister Benjamin Dalle en schepen Hilde Van der Poorten delen de eerste exemplaren van de Zomerkalender uit aan de leerlingen van Sjabi. © Ward Bosmans

Zomerse scheurkalender voorkomt verveling bij kinderen

Puurs-Sint-Amands -

De kinderen van basisschool Sjabi in Puurs (Puurs-Sint-Amands) waren de eersten die de gloednieuwe scheurkalender met prikkelende activiteiten mochten ontvangen. Minister Benjamin Dalle (CD&V), burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) en schepen van Jeugd Hilde Van der Poorten (CD&V) mochten de eerste exemplaren uitdelen.

Ward Bosmans

“Voor ouders is het altijd een uitdaging om tijdens de vakantie leuke activiteiten te vinden voor de kinderen. De zomerkalender geeft concrete tips om elke dag iets anders te doen”, zegt minister Benjamin Dalle.

De zomerkalender is een doe-boekje met tal van leuke activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ook vorig jaar was er al zo’n zomerkalender, maar de nieuwe editie werd gemaakt in de vorm van een scheurkalender. Daardoor is die nog interactiever geworden. Kinderen vinden er inspiratie voor elke dag van de vakantie. Ze beleven uren plezier aan de spelletjes, raadsels en doe-proeven die in de kalender staan. De Zomerkalender is een ontwerp van Bataljong, BestinGraphics en Stratier en werd aangeboden aan alle Vlaamse openbare besturen. Een tachtigtal gemeenten tekende in en krijgt een gepersonaliseerde uitgave.

“Natuurlijk willen we ook dat de kinderen buiten spelen. Daarom is er naast deze zomerkalender ook nog de Facebookpagina Generatiemakers waar alle leuke fysieke activiteiten in Puurs-Sint-Amands worden aangekondigd”, legt schepen Van der Poorten uit. “Om de inwoners meer te verbinden en te betrekken, posten we daar geregeld ook dilemma’s. Ook op de website Zomerkalender worden dagelijks enkele leuke extra’s vrijgegeven.”

Een tweeduizendtal kinderen uit Puurs-Sint-Amands krijgt de komende dagen een zomerkalender via de scholen. “In onze gemeente draait ook de speelpleinwerking deze zomer zo goed als op normale capaciteit. De kinderen krijgen dus geen kans om zich te vervelen deze zomer”, zegt burgemeester Koen van den Heuvel.

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio