Je beleeft de Middeleeuwen in het park, midden in Ekeren. 

Je beleeft de Middeleeuwen in het park, midden in Ekeren. © rr

Ridderlijke Sint-Jorisgilde zoekt kruisboogschutters

EKEREN -

De Ridderlijke Sint-Jorisgilde bestaat al sinds de 14de eeuw. De gildeleden verdedigden de grenzen van de Heerlijkheid Eeckeren, zo bewijst een verklaring op perkament uit 1500. Na iets meer dan één jaar quarantaine hernemen de kruisboogschutters hun activiteit.

De grenzen van Ekeren hoeven ze niet meer te verdedigen. Kruisboogschieten dient nu louter voor amusement. “De huidige gilde telt tientallen leden, onder wie een vijftiental schutters”, zegt hoofdman Filip Leroy. ”Naast de competitie, de feesten en het jaarlijkse koningschieten, organiseren wij ook activiteiten met en voor niet-leden. Wij ontvangen leden van Ziekenzorg, houden opendeurdagen en organiseren kaasavonden.” De Sint-Jorisgilde is verbroederd met de schuttersvrienden uit Miesenheim-Andernach, de zusterstad van Ekeren.

De Ridderlijke Sint-Jorisgilde is op zoek naar nieuwe leden. Geïnteresseerden mogen altijd een kijkje nemen tijdens één van de trainingen. De schutters trainen elke zaterdag van 14u tot 16u, bij mooi weer buiten op 20 meter. Binnen op 6 meter. Het schutterslokaal is gelegen in het Veltwijckpark, tussen het kasteel en het Koninklijk Atheneum. (mawo )

www.Sintjorisgilde-ekeren.org

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio