De Berlarij krijgt nieuwe riolen en een nieuw wegdek. 

De Berlarij krijgt nieuwe riolen en een nieuw wegdek. © Chris Van Rompaey

Heraanleg Lierse Berlarij gaat na zomer 2022 van start

Lier -

De stad Lier laat na het bouwverlof van 2022 de Berlarij heraanleggen. De nutsmaatschappijen gaan er al vanaf begin volgend jaar aan de slag.

De riolering in de Berlarij is al lange tijd versleten en dat zorgt voor verzakkingen in het wegdek. Voorafgaand aan de eigenlijke werken worden de gas- en waterleidingen vernieuwd, want ook die verkeren in zeer slechte staat. De nutsmaatschappijen werken hieraan tot aan de zomer van 2022. Na het bouwverlof begint een aannemer dan met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de heraanleg van de straat.

“We voeren de nieuwe rijweg, die 4 meter breed wordt, uit in asfalt. Dat is beter dan klinkers zoals nu, omdat de Berlarij een straat is waar lijnbussen doorrijden. Alle parkeerplaatsen verhuizen we naar de rechterkant, wat in een eenrichtingsstraat logisch is. Het voetpad leggen we op veel plaatsen breder aan dan nu het geval is. De breedte ervan schommelt van 1,5 tot 4,8 meter. De verkeersplateaus behouden we op dezelfde plaatsen”, zegt Barbara Verhoeven van studiebureau S.Bilt.

De riolerings- en wegeniswerken duren ongeveer 95 werkdagen, wat overeenkomt met ongeveer een halfjaar. (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio