Het team van Schuermans advocaten viert in 2021 de negentigste verjaardag van het kantoor. 

Het team van Schuermans advocaten viert in 2021 de negentigste verjaardag van het kantoor. © RR

Schuermans advocaten bestaat negentig jaar

Turnhout -

Advocatenkantoor Schuermans in de De Merodelei in Turnhout heeft een ster ontvangen van de Voka Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen voor haar negentigjarig bestaan. De Turnhoutse roots blijken nog steeds cruciaal.

Wouter Adriaensen

Schuermans advocaten werd in 1931 opgericht door wijlen Raymond Schuermans in het voorhuis van zijn woning waar het kantoor nog steeds gevestigd is. “Die Kempense roots zijn vitaal voor ons”, vertelt Raymonds kleinzoon Jean-Luc Schuermans, partner en vennoot in het kantoor. “De economische eigenheid van deze regio heeft mee onze praktijk bepaald. Land- en tuinbouw zijn hier bijvoorbeeld belangrijk, vandaar onze expertise in omgevingsrecht en de agrobusiness, van de klassieke pacht tot hightech biogasinstallaties.”

Schuermans blijft dus verknocht aan de Kempen. “We hebben hier wortel geschoten. Een eik van negentig jaar ga je ook niet verplanten. Tegelijk staren we er ons niet blind op. Zo hebben we een tweede kantoor in Antwerpen geopend. Dat werpt ook zijn vruchten af: we zijn betrokken bij het Oosterweeldossier en Franse en zelfs Japanse verzekeraars weten ons te vinden voor advies wanneer ze een nieuwe polis op onze markt willen brengen.”

De Voka Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen overhandigde Schuermans een geschenkdoos en deelde een ster uit naar aanleiding van de negentigste verjaardag. Ondertussen stelt het kantoor veertien advocaten en negen bedienden tewerk. In september komen er nog twee advocaten bij. Van de trouwste werkneemster, Lea Huygens, werd vorig jaar afscheid genomen. Na meer dan 75 jaar bij dezelfde werkgever ging ze vlak voor het uitbreken van de coronacrisis met welverdiend pensioen.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio