Op Poeyelheide in Lille kwam begin mei Tibau Verelst uit Kasterlee om het leven bij een verkeersongeval. Automobilisten moeten zich daar houden aan een snelheidslimiet van 50 per uur. 

Op Poeyelheide in Lille kwam begin mei Tibau Verelst uit Kasterlee om het leven bij een verkeersongeval. Automobilisten moeten zich daar houden aan een snelheidslimiet van 50 per uur. © Bart Van den Langenbergh

Maximumsnelheid gaat omlaag op Poeyelheide

Lille -

Het gemeentebestuur van Lille besliste om een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur in te voeren over de hele lengte van Poeyelheide. Deze gemeenteweg krijgt momenteel heel wat extra verkeer te slikken door de werkzaamheden op de gewestweg tussen Lille en Gierle.

De weg Poeyelheide stond onlangs nog in de belangstelling omdat Tibau Verelst (18) uit Kasterlee daar begin mei om het leven kwam bij een verkeersongeval veroorzaakt door een bestuurder die onder invloed van alcohol was. Het schepencollege van Lille besliste om de snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur uit te breiden naar de hele lengte van de weg. Het verkeer moest zich voordien enkel tussen de voetbalterreinen van FC Gierle en de terreinen van LRV Gierle houden aan dit snelheidsregime. Op het overige deel mocht er nog 70 kilometer per uur worden gereden.

“Naar aanleiding van de werken op de Gierlebaan en Kloosterstraat is het gemotoriseerd verkeer in de omgeving van Poeyelheide toegenomen. Dat veroorzaakt onveilige situaties voor fietsers”, verduidelijkt burgemeester Marleen Peeters (N-VA) van Lille. De nieuwe snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur geldt voortaan op Poeyelheide van het kruispunt met Baan tot aan Dingdongen. Het gaat voorlopig om een tijdelijke maatregel, tot het einde van de werkzaamheden in oktober 2021.(bvdl)

De snelheidsbeperking gold voordien op slechts een deel van Poeyelheide, aan de sportvelden.

De snelheidsbeperking gold voordien op slechts een deel van Poeyelheide, aan de sportvelden. © Bart Van den Langenbergh

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio