Het gebouw van NRG Fitness op de Aarschotsesteenweg.

Het gebouw van NRG Fitness op de Aarschotsesteenweg. © Chris Van Rompaey

NRG Fitness vraagt vergunning voor nieuw gebouw met fastfoodrestaurant

Lier -

RCP-JJJS bv heeft bij de stad Lier een aanvraag ingediend met het oog op het bouwen van een nieuw gebouw voor NRG Fitness en een restaurant met snelservice op de Aarschotsesteenweg 6.

Chris Van Rompaey

Op het perceel, gelegen aan de Aarschotsesteenweg, de Hoogveldweg en de Benedenbaan, staat een gebouw voor NRG Fitness. Dat wordt gesloopt en maakt plaats voor een transparante en moderne nieuwbouw. Het nieuwe gebouw komt op ongeveer dezelfde plaats, met de voorzijde naar de Aarschotsesteenweg en met de achterzijde naar de Benedenbaan.

De parking komt tussen de voorzijde van het gebouw en de Aarschotsesteenweg. De parking biedt plaats aan 89 auto’s, waarvan zes mindervalidenplaatsen en vier comfortplaatsen. Er loopt een weg rond het nieuwe gebouw die dienstdoet als ‘drive thru’ van het restaurant. Wanneer je met de auto het fastfoodrestaurant uitkomt, zijn er twee standplaatsen beschikbaar voor auto’s waar klanten de tijd kunnen nemen om alles veilig weg te zetten alvorens verder te rijden. Centraal op de site komt een fietsenstalling voor zestig fietsen.

De fitness bestaat uit verschillende ruimtes voor kracht, spinning en dergelijke. Op de eerste verdieping zijn er kleedkamers en een welnessruimte. Het restaurant bevindt zich ook op de eerste verdieping. Op de gelijkvloerse verdieping is er een lobbyruimte waar klanten kunnen wachten om te bestellen en om hun bestelling af te halen. Tegen de achterzijde van het gebouw is de volledige keuken ingericht, met ruimte voor de drive thru-bestellingen.

Het openbaar onderzoek loopt tot en met 12 juli. Bezwaren en opmerkingen zijn tot dan bij de stad welkom.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio