Aan ambiance geen gebrek tijdens een eerdere editie van Legacy Festival. 

Aan ambiance geen gebrek tijdens een eerdere editie van Legacy Festival. © Tommy Maes

Ticketverkoop Legacy Festival loopt als een trein

Mol -

De tickets voor het Legacy Festival op het Zilvermeer in Mol gaan na de start van de verkoop vlot de deur uit. Legacy Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 en zondag 5 september, voor het eerst dus als tweedaags evenement.

Tommy Maes

Net als alle andere festivals viel editie 2020 van Legacy Festival wegens de coronacrisis in het water. Als de huidige situatie door onder meer de vaccinatiecampagne in positieve zin blijft evolueren, vindt het festival dit jaar plaats op zaterdag 4 en zondag 5 september. Legacy Festival wordt georganiseerd door Fandango Event Worx en Bonzai Records.

“Onze ticketverkoop is op 1 juni gestart en verloopt zeer vlot”, vertelt medeorganisator Christian ‘Fly’ Pieters. “Zeker de verkoop voor zaterdag loopt als een trein, maar ook voor zondag vliegen de tickets de deur uit. We merken dat de mensen weer snakken naar de festivals. Uiteraard hopen we dat de situatie in september goed blijft, zodat we er een leuk feest van kunnen maken.”

Sfeerbeeld Legacy Festival.

Sfeerbeeld Legacy Festival. © Tommy Maes

Ondertussen krijgt ook de affiche van Legacy Festival stilaan vorm. Het retro-dancefestival, dat zich voornamelijk richt naar dancemuziek van de jaren 90 en 2000, heeft zeker al een reeks mooie nationale en internationale acts en dj’s op het programma. Het gaat onder meer om Bonzai All Stars, Sylver, Mark With a K, Push, Niels Van Gogh, 2 Brothers on 4th floor, CJ Bolland, Illusion Dreamteam, DJ Ghost, Jam & SPoon, Talla 2XLC, Nico Parisi, Yves Deruyter, Captain Jack, Greg S., DJ Misjah en Cherry Moon Legends. “We zijn volop bezig met het uitwerken van de line-up. Wellicht wordt die over twee weken vrijgegeven. We hebben nog verschillende topnamen in het verschiet, maar we moeten nog uitzoeken op welke dag ze kunnen komen”, zegt Christian Pieters.

Voor het eerst wordt Legacy Festival een tweedaags evenement met een camping. Het gemeentebestuur van Mol gaf groen licht voor deze uitbreiding onder specifieke voorwaarden. Zo moeten de organisatoren de geluidshinder beperken en een veilige verkeersafwikkeling garanderen. Ook voor het inrichten van een eventuele festivalcamping gelden strikte regels, in samenspraak met de brandweer. Zo stopt de festivaldag op zondag 5 september verplicht om 23u, waarbij er het laatste uur aan een lager geluidsvolume op één podium wordt gespeeld.

Sfeerbeeld Legacy Festival.

Sfeerbeeld Legacy Festival. © Tommy Maes

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio