© Boumediene Belbachir

Crescendo CVO en bpost leiden samen nieuwe postwedewerkers op

Mechelen -

Het centrum voor volwassenenonderwijs Crescendo CVO in Mechelen en bpost lanceren samen een nieuwe opleiding voor polyvalente post- en pakketmedewerkers. Tijdens de opleiding komen de studenten via werkplekleren zowel in aanraking met de theorie als met de praktijk.

Het nieuwe duale leertraject richt zich op mensen die geen diploma secundair onderwijs hebben en al even actief zijn op de arbeidsmarkt, maar nog geen vaste job hebben. Door de opleiding te volgen, kunnen zij alsnog hun diploma secundair onderwijs behalen en kunnen ze aan de slag als polyvalent post- en pakketmedewerker bij bpost. Deelnemers die nog geen rijbewijs hebben, kunnen tijdens de opleiding ook theorie- en praktijklessen volgen.

“Drie dagen per week volgen de cursisten les op de campus in Mechelen. Daar zien ze de theorie van de beroepsopleiding en volgen ze algemene vakken zoals Nederlands, Frans, wiskunde en ICT”, zegt Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO. “Twee tot drie andere dagen per week lopen ze stage in een mail- of distributiecentrum van bpost waar ze de job van postbode en sorteermedewerker leren kennen.”

Vast contract

De opleiding werd door de VDAB erkend en geeft zekerheid op een job. Wie slaagt, krijgt namelijk een vast contract bij bpost aangeboden. “Door duale leertrajecten aan te bieden, geven we een antwoord op de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Zo is bpost bijvoorbeeld permanent op zoek naar deze profielen”, zegt Mast.

Wie kennis wil maken met de opleiding, kan terecht op de infodag op 1 juli of de website. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio