De leegstaande Spar in de Koningin Astridlaan is een van de gebouwen die tegen de vlakte gaan. 

De leegstaande Spar in de Koningin Astridlaan is een van de gebouwen die tegen de vlakte gaan. © Chris Van Rompaey

Aangepast bouwproject in Berlarij telt tien wooneenheden minder

Lier -

Fides wil in het binnengebied tussen de Berlarij en de Koningin Astridlaan in Lier 64 appartementen en zes grondgebonden gezinswoningen bouwen. De Antwerpse projectontwikkelaar hoopt volgend jaar met de bouw te kunnen beginnen.

Chris Van Rompaey

Het projectgebied is gelegen in het bouwblok gevormd door de Berlarij, Arthur Vanderpoortenlaan, Koningin Astridlaan, Pettendonk en Molenstraat. Het omvat de voormalige site van de Spar, fietsenwinkel L’Avenir met het braakliggend stuk terrein in de Pettendonk en het garagecomplex Astrid, gelegen achter het woonblok in de Koningin Astridlaan. Een andere projectontwikkelaar wilde er eerder 85 appartementen neerpoten, tien wooneenheden meer dan nu dus.

Fides bezorgde de stad Lier een aanvraag voor de bouw van zeven woongebouwen, waarvan er vijf op een ondergrondse parking gelegen zijn. Drie woongebouwen vervolledigen de randen van het bouwblok. De vier gebouwen in het binnengebied sluiten tuin op tuin aan met de buren en omhelzen een groene, centrale, publieke zone. Samen hebben ze een bovengrondse brutovloeroppervlakte van 7.272 vierkante meter, ruim een voetbalveld groot dus.

De nieuwe ondergrondse parking biedt plaats aan 72 autostaanplaatsen, waarvan zes voor personen met een beperking nabij de liften, twee deelauto’s en 21 garageboxen voor de bewoners van de residentie Astrid. Een deel van de bestaande parking onder hun privétuin wordt gerenoveerd en bestaat uit 37 garageboxen.

Het openbaar onderzoek loopt tot en met 10 juli. Bezwaren en opmerkingen zijn tot dan bij de stad welkom. De buurt kantte zich tegen het vorige bouwproject, onder meer door het hoge aantal wooneenheden. Afwachten dus of de buurtbewoners dit project wél zien zitten. Fides hoopt de woningen in 2025 te kunnen opleveren.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio