© Erik Vandewalle

Wijkactiviteiten Kobie vervangen Park Zomert

Essen -

Gemeentelijke vzw Kobie brengt in elke wijk van Essen een breed gamma aan culturele activiteiten en evenementen. Dat komt in de plaats van Park Zomert.

Helmut Jaspers, voorzitter van Kobie : “We willen iedere Essenaar de kans geven om deze zomer een betaalbaar en kwalitatief optreden bij te wonen. De kiosk doet alle wijken aan met een gevarieerd aanbod. Voor kinderen en senioren is er een namiddagprogramma.” 

Om optimaal te genieten is het nodig dat iedereen een eigen stoeltje of picknickdekentje meebrengt. Ook voor drank of knabbeltje moet je zelf zorgen en wel in eigen bubbel. In de Oude Pastorie trekt Kobie de zomer op gang op zaterdag 10 juli met het kinderprogramma Camping Koekoek. Om 19.30u uur is het de beurt aan The Clayroad Company en Sandra Kim.

Donderdag 22 juli komen in Wildert op de weide achter de begraafplaats om 19.30u Nightcreamers optreden met daarna Lien Van de Kelder, Jan de Smet en Wouter Berlaen met Chique Dingues.

De site achter het oude zwembad in de wijk Statie is op donderdag 29 juli het decor voor Le Temps du Mois en Johan Verminnen (19.30). In het Karrenmuseum treden donderdag 5 augustus om 19.30u Blue Heatens en Tom Helsen op.

In de Paterstuin van het College in Hoek stopt Kobie op donderdag 12 augustus. Om 14u is daar een optreden van Carry Goossens en ‘s avonds Roland van Beeck en Johan Petit. Horendonk sluit de zomer af op 19 augustus om 19.30u op het terrein van Chiro Klavertje Vier met Focketeyn en Johan Petit.Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio