©  BELGAIMAGE

KV Mechelen heeft spits Hugo Cuypers eindelijk te pakken

De transfer die al twee weken in de lucht hing, is een feit. KV Mechelen heeft aanvaller Hugo Cuypers (24) vastgelegd. De Limburgse Luikenaar tekent Achter de Kazerne een contract voor vier seizoenen plus optie.

Hannes Van Gael

Cuypers, die al twee jaar op de Mechelse radar stond, is de derde inkomende transfer na rechtsback Iebe Swers (24) en middenvelder Jannes Van Hecke (19). Het voormalige jeugdproduct van Standard komt over van de Griekse topclub Olympiakos. Daar belandde hij na zijn uitermate productieve seizoen ’17-’18. Dat jaar schoot hij voor het bescheiden Ergotelis 22 keer raak in dertig duels.

Afgelopen seizoen moest onze landgenoot bij Olympiakos veelal tevreden zijn met invalbeurten, al mocht hij in de Griekse beker wel enkele keren starten. Uiteindelijk strandde Cuypers op twee goals en evenveel assists in veertien matchen. Malinwa blijft nog op zoek naar een linksvoetige centrale verdediger en een defensieve middenvelder. Daarnaast wil het ook Ferdy Druijf en Marian Shved een jaar langer huren.

KV hervat zonder De Camargo, De Bie ontbreekt door corona

KV Mechelen is intussen aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Zowel maandag als dinsdag staat de klassieke medische screening op het programma. De spelers worden op drie verschillende locaties – de club, de dokter en de Leuvense BAKALA-academy – verwacht, waar ze een lactaattest, een inspanningsproef en tal van kracht- en andere metingen ondergaan.

Igor de Camargo vertoeft nog in zijn thuisland Brazilië en sluit later aan. Maxime De Bie, vorig seizoen uitgeleend aan de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport, testte positief op corona en zit voorlopig in quarantaine. Wel van de partij: Joachim Van Damme. De Waaslander kwam door adductorenproblemen niet meer in actie sedert 6 februari. Hij zal donderdag, terwijl de rest een eerste groepstraining afwerkt, hervatten met een individueel programma. De eerste oefenpartij staat ingepland op zaterdag 26 juni. Dan gaat KV op bezoek bij Tempo Overijse.

MEER OVER KV Mechelen