Op dit fornuis uit JJ House is 32 euro geboden. 

Op dit fornuis uit JJ House is 32 euro geboden. © rr

Veiling met spullen van El Kaouakibi loopt ten einde: amper 32 euro geboden voor kookfornuis

Antwerpen -

Wie een industriële keuken of designzetel uit het JJ House van Sihame El Kaouakibi wil kopen, kan dinsdag voor de laatste keer een bod doen bij het Antwerpse veilinghuis Hammertime. Op 15 juni loopt de veiling ten einde. Maandag was op de 274 kavels 21.751 euro geboden. De keuken bestaat uit verschillende kavels. Op één van de twee kookfornuizen is amper 32 euro geboden.

Sacha Van Wiele

Na het losbreken van de heisa rond mogelijke subsidiefraude door politica en Let’s Go Urban-oprichtster Sihame El Kaouakibi gingen een aantal zaken failliet waarin zij betrokken was. Zo was zij mede-eigenaar van Point Urbain, een horecabedrijf dat gehuisvest was in het JJ House in het Antwerpse stadscentrum. Het bedrijf ging failliet door de coronacrisis en er was onder meer een huurachterstal van 117.000 euro. Koppels die hoopten om daar hun trouwfeest te organiseren, zagen hun voorschotten verdwijnen.

De curator hoopt met de verkoop de schuldeisers te kunnen betalen. Er zullen dan nog heel wat biedingen moeten komen. De teller stond maandag op 21.751 euro voor 274 kavels. Het gaat om planten, meubels, een geluidsinstallatie en de fel besproken industriële keuken. De keuken bestaat uit verschillende kavels. Het hoogste bod was 1.500 euro voor een stoomoven en 1.028 euro voor een glazenwasser. Het laagste bod is 32 euro voor één van de twee kookfornuizen. De volledige keuken stond nog ingepakt in JJ House en zou net geen 30.000 euro waard zijn.

Bruikleen

Er is nog discussie over wie de eigenaar is van deze industriële keuken: Point Urbain of Let’s Go Urban. El Kaouakibi beweert dat deze keuken is aangekocht met subsidies van de stad Antwerpen voor het Urban Center, de nieuwe thuisbasis van Let’s Go Urban (LGU). Omdat het Urban Center nog in opbouw was, stond de keuken tijdelijk in bruikleen bij het JJ House.

De rechtbank beslist in september wie de daadwerkelijke eigenaar is van de keuken. Als blijkt dat het eigendom is van LGU wordt het beslag opgegeven zodat de vzw kan ‘beschikken’ over de opbrengst van de keuken. Dan zal ze dus worden gebruikt om de schuldeisers van LGU te betalen, want ook deze vzw werd enkele weken geleden door de rechtbank failliet verklaard.

Op 19 mei liet de voorlopige bewindvoerder Annemie Moens de inboedel van LGU verwijderen uit het Urban Center. Ook die zal worden verkocht, want de vzw heeft een voorlopige schuldenberg van ongeveer 220.000 euro. Dit kan nog aandikken als bijvoorbeeld de stad Antwerpen subsidies gaat terugvorderen.

MEER OVER Sihame El Kaouakibi

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio