Nick Bril aan het werk. Zijn restaurant prijkt op de 48ste plaats 

Nick Bril aan het werk. Zijn restaurant prijkt op de 48ste plaats ©   RR

Drie Antwerpse restaurants op Amerikaanse lijst

Antwerpen -

Acht Belgische restaurants waaronder drie Antwerpse prijken op de jongste lijst van Europese toprestaurants van Opiniated About Dining (OAD). Dat is een wereldwijd restaurantplatform van de Amerikaan Steve Plotnicki.

Plotnicki kiest al sedert 2003 via een blog de beste restaurants uit van Europa, Amerika en nu ook Azië. Sinds 2007 deelt hij zijn bevindingen ook met andere foodies, die samenwerken aan de lijst van OAD. Daarbij worden wegingen toegepast, zodat het geen lievelingslijst van Plotnicki zelf wordt, maar een zo onafhankelijk mogelijke keuze door liefhebbers van een goede keuken.

In de top 150 prijkt The Jane van Nick Bril op de 48ste plaats, Nuance van Thierry Theys in Duffel op een 133ste stek en Zilte van Viki Geunes op 146. Daarnaast heb je nog L’air du Temps (40), Willem Hiele (57), Souvenir Gent (83), La Paix Brussel (96) en De Jonkman in Brugge (147). Over de grens en dichtbij ons kregen ook Thijs Meliefste in Wolphaartsdijk (114) en Pure C van Syrco Bakker in Cadzand (148) een plaats in de top 150. jvb

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio