Beachvolley spelen op Costa Tesla. 

Beachvolley spelen op Costa Tesla. © RR

Tesla Lint wil beachvolleyterreinen voor lange termijn uitbaten

Lint -

Met het mooie weer heerst er een zomerse sfeer op Costa Tesla, de beachvolleyterreinen die Tesla Lint voorlopig heeft overgenomen. De club wil de accommodatie nu voor meerdere jaren beheren.

Filip Spoelders

Nadat Verano Beach Club zijn activiteiten aan het Lerenveld heeft stopgezet, mag volleybalclub Tesla Lint de beachvolleyterreinen met clubhuis tot eind september gebruiken. Ondertussen gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe uitbater voor de volgende negen jaar.

Tesla Lint heeft alvast een dossier ingediend om Costa Tesla voor deze periode te laten doorlopen. “We hebben de terreinen en het gebouw zelf opgeknapt. Voortaan willen we deze accommodatie het hele jaar door laten gebruiken. In de eerste plaats voor onze leden. Beachvolley is in Vlaanderen aan een opmars bezig. Met deze professionele velden zou Lint meteen het voortouw kunnen nemen. Uiteraard zullen ook niet-leden en scholen de terreinen kunnen huren”, vertelt Tim Claes, communicatieverantwoordelijke bij Tesla Lint.

De club ziet de invulling breder dan enkel sport. “Alle Lintenaren zijn welkom. We denken aan culturele voorstellingen, vrije podia en jonge kunstenaars die eens willen tentoonstellen tot communie- en andere familiefeesten. Ook een kubb-tornooi kan op deze terreinen worden gespeeld. We zien het als een ontmoetingsplaats voor alle Lintenaren waarbij we samenwerken met andere verenigingen.” Tesla Lint telt ondertussen 350 leden waaronder 150 jeugdspelers.

De deadline om een dossier binnen te brengen bij de gemeente voor de erfpacht van negen jaar eindigt op dinsdag 15 juni. Op maandag 28 juni neemt het Lintse bestuur normaal de beslissing.

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio