© BFM

Betin A. steekt nieuwe vriend van zijn ex-vrouw dood voor school in Deurne

Deurne -

De 52-jarige Ismet Osmanay is maandag neergestoken op de Waterbaan in Deurne, vlak bij een school. “Het slachtoffer kreeg verschillende steken en overleed ter plaatse”, zegt de Antwerpse politie. Verdachte Betin A. (48) is kort na de feiten gearresteerd.

jtp, nelo, sare

Verschillende ouders die aan de schoolpoort op de Waterbaan in Deurne-Zuid stonden te wachten, waren maandagnamiddag getuige van de gruwelijke feiten. “We hoorden veel geschreeuw en zagen iemand vallen van zijn fiets”, vertelt een koppel dat wat verderop in de straat stond te tanken en liever anoniem wenst te blijven. “De fietser lag op de grond, terwijl een man over hem stond gebogen en hem verschillende keren in zijn nek stak.”

De aanvaller gebruikte bij de aanval een schroevendraaier, zo bevestigen verschillende bronnen aan onze redactie. Terwijl verschillende ouders het slachtoffer ter hulp schoten en de hulpdiensten belden, wandelde de man ijzig kalm weg.

Verdachte Betin A. (48) werd kort na de feiten gearresteerd. ©  rr

“Terwijl het bloed van zijn handen droop, wandelde hij rustig voorbij. Hij deed niet eens de moeite om te lopen”, getuigt het koppel. Zijn koelbloedigheid choqueert het koppel. “Hij was helemaal in het zwart gekleed, met een zwarte zonnebril en hij was kaal. Het leek wel alsof hij uit een film kwam, precies Hitman.”

Nieuwe vriend van ex

Wat verderop, in de richting van de Herentalsebaan, kon de politie de verdachte oppakken. “We proberen nu aan de hand van getuigenverhoren te achterhalen wat er precies is gebeurd”, aldus Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

Het dodelijke slachtoffer is de 52-jarige Ismet Osmanay, hij overleed ter plaatse. Ismet is volgens meerdere bronnen de nieuwe partner van de ex-vrouw van verdachte Betin A. (48). De feiten speelden zich af aan de school van de kinderen van de vrouw. Die kinderen waren getuige van de moord. “Ze worden opgevangen door Slachtofferzorg”, reageert Bruyns. Vermoedelijk stond Betin A. zijn slachtoffer op te wachten aan de school.

“Hij leek te wachten”

Buurtbewoonster Merel en haar gezin zagen hem een kwartier voor de feiten al ijsberen door de straat. “Mijn man zei nog: wat een rare vent. Het leek alsof hij ergens op aan het wachten was”, zegt Merel.

Toen ze op de eerste verdieping kwamen, hoorde ze buiten geroep. “We zagen twee kindjes heel hard roepen, terwijl de man iemand verschillende keren neerstak met wat een groot mes leek. Het leek precies of we zaten in een enge horrorfilm.” De kinderen werden door een juf in veiligheid gebracht in de school.

“We zijn direct naar buiten gelopen om de neergestoken man te helpen. Een vrouw die naast hem zat, voelde zijn pols en zei dat hij nog een hartslag had.” Reanimatie kon niet meer baten, Ismet Osmanay overleed ter plaatse. “We zijn veel gewoon in Deurne, maar dat zoiets kan gebeuren op klaarlichte dag en voor de ogen van kinderen is afschuwelijk”, zegt Merel. “Het hele gebeuren staat op mijn netvlies gebrand.”

Het parket vorderde maandag een onderzoeksrechter voor feiten van moord. “Er zal maandagavond nog afgestapt worden, de verdachte wordt waarschijnlijk dinsdag voorgeleid”, zegt woordvoerder Kristof Aerts.

Betin A. ©  rr

© BFM

 © BFM

 © BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio