Jong VLD wil wifi voor de bewoners van Ten Weldebrouc.  

Jong VLD wil wifi voor de bewoners van Ten Weldebrouc.  © BELGA

Jong VLD wil beter internet in woonzorgcentra

Willebroek -

Ondanks het feit dat de coronacrisis langzaam op zijn einde loopt, is er nog steeds een risico voor de woonzorgcentra. Tijdens het hoogtepunt van de pandemie was alleen digitaal contact nodig tussen de bewoners en hun familie. Jong VLD wil ervoor ijveren om, ook nu fysieke ontmoetingen weer mogelijk zijn, digitaal contact voor iedereen mogelijk te blijven maken.

Ward Bosmans

“Wat als je als niet-gevaccineerd kleinkind je grootmoeder toch wil terugzien?” vraagt Dante Nachtegaele, de voorzitter van Jong VLD Willebroek, zich af. “Nu de digitalisering van de woonzorgcentra weer overschakelt op fysieke ontmoetingen, ijveren wij om digitaal contact voor iedereen te blijven mogelijk maken. Concreet vragen we om voor elke oudere in het woonzorgcentrum die het wenst, een sterke wifi-verbinding mogelijk te maken.”

Jong VLD denkt niet dat er dure routers nodig zijn, maar ziet een oplossing met enkele mobiele simkaartrouters die kunnen worden gereserveerd door de bewoners. “Een lage prijs voor een belangrijk stuk extra vrijheid. We vragen het gemeentebestuur om hier eens naar te kijken en actie te ondernemen. Als kleinkind heb je het recht om je grootouders te zien op een veilige manier en omgekeerd.”

Nieuwe generatie bewoners

Schepen voor ICT, Bavo Anciaux (Open VLD) reageert positief op het voorstel van zijn partijgenoten. “Tijdens de coronacrisis hebben we tablets en computers ter beschikking gesteld van de bewoners van ons woonzorgcentrum”, zegt Anciaux. “Die worden nog steeds gebruikt, want er wordt voorzichtig omgesprongen met het bezoek. Maar dat er nood is aan een betere internetverbinding klopt. Zeker nu er een nieuwe generatie bewoners komt die gewoon zijn om met smartphone of tablet te werken. Jammer genoeg is ons woonzorgcentrum er niet op voorzien om overal wifi te hebben. Daarvoor zouden er grote werken moeten gebeuren. We zullen het voorstel zeker bekijken om, binnen ons budget, toch op voldoende locaties wifi te voorzien.” (wabo)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio