Wim Baelen, Nick Alliet en Ignace Joly (vooraan) openen dinsdag het Theatercafé. 

Wim Baelen, Nick Alliet en Ignace Joly (vooraan) openen dinsdag het Theatercafé. © Filip Spoelders

Trio met ervaring maakt doorstart van vernieuwd Theatercafé

Mortsel -

Het Mortselse Theatercafé aan de Heilig-Kruisstraat is vanaf dinsdag terug klaar om gasten te ontvangen. De nieuwe uitbaters Nick Alliet, Wim Baelen en Ignace Joly gaven het interieur een andere look en trekken de wereld in voor hun menukaart.

Filip Spoelders

De vorige uitbater, Ken Matysen, liet vorig jaar in juni aan het stadsbestuur weten dat hij het café naast de Mark Liebrecht Schouwburg niet meer zou heropenen na de eerste lockdown. De stad ging meteen op zoek naar nieuwe uitbaters en dat werden Nick, Wim en Ignace. In Mortsel zijn ze eveneens bekend als de zaakvoerders van Bar Aan ’t Spoor langs de Liersesteenweg.

Na weken van plannen smeden en verbouwen is het Theatercafé klaar voor een volgend hoofdstuk. “Met onze herinrichting willen we opnieuw een theatergevoel geven aan ons café. We creëerden de feeling van een Parijse foyer van vroeger maar met een knipoog naar 2021”, vertelt Nick Alliet.

De kinderhoek moet het terrein voor de kleinste bezoekers worden, terwijl een podium is voorzien voor een eigen programmatie. “Het is onze bedoeling om nauw samen te werken met de stadsschouwburg. Wanneer er daar geen voorstellingen zijn, plannen wij activiteiten zoals akoestische optredens, try-outs of vrije podia. Het Theatercafé moet een creatieve ontmoetingsplaats worden. Ons opschrift aan de gevel luidt Always look on the bright side of life.

Wereldkeuken

Het terras krijgt een bijkomende troef met de aanleg van een kruidentuin. Deze kruiden zullen zeker terugkomen in de bereidingen van het menu. Waar de vorige uitbater voor een biercafé ging, zetten de drie zaakvoerders in op multiculturele smaken. “Wie onze gerechten overloopt, zal een wandeling doorheen de wereldkeuken maken. Dit gaat van een grote verse braadworst over een ceviche van Peru tot een Spaanse gazpacho. Op ieder gerecht zetten we trouwens een vlagje om het land van oorsprong te duiden.”

Op de menukaart wordt rekening gehouden met bezoekers die geen lactose of glucose verdragen. “Verder serveren we veganistische en vegetarische gerechten. Op basis van toppings is het mogelijk om een basisgerecht verder samen te stellen. De dagsoep is bijvoorbeeld vegetarisch, maar wie wenst kan er een spekje bij doen”, overloopt Nick, die aangeeft dat er in de wereldkeuken zeker plaats is voor producten uit eigen regio zoals de Gin Clover uit Kalmthout.

De uitbaters zien de samenwerking met de Mark Liebrecht Schouwburg en de stad helemaal zitten. “De erfpacht van de schouwburg ligt tot 2064 bij de stad. Die heeft plannen om de inkom volledig te vernieuwen en moderner te maken. Door met glazen wanden te werken, zullen de bezoekers aan de schouwburg sneller de interactie maken met ons Theatercafé. Ook onze buitengevel wordt vernieuwd. In het najaar verwachten we nieuwe ramen.”

Het Theatercafé zal op weekdagen open zijn van 12u tot middernacht en tijdens het weekeinde van 12 tot 1u. Maandag is de sluitingsdag.