Burgemeester Walter Luyten en VTM-journalist Patrick Van Gompel klinken met Tripel888 op de opening van de zomerbar aan de kantine van KSK Weelde. 

Burgemeester Walter Luyten en VTM-journalist Patrick Van Gompel klinken met Tripel888 op de opening van de zomerbar aan de kantine van KSK Weelde. © RR

Zomerbar KSK Weelde serveert Tripel 888 en Rode Duivels

Ravels -

De zomerbar op het terrein van KSK Weelde is goed van start gegaan. Op het menu staan het bier Tripel 888 van Weeldenaar Patrick Van Gompel en de wedstrijden van de Rode Duivels.

Wouter Adriaensen

Na de provisoire zomerbar vorig jaar is KSK Weelde nu klaar voor het echte werk. “We hebben het voorbije jaar veel inkomsten misgelopen”, zegt Hugo Devue, voorzitter van het feestcomité. “De kantine was gesloten, we konden geen jeugdtoernooi of spaghettidag organiseren en ook Weld Kermis kon vorig jaar niet doorgaan. Ondertussen bleven veel kosten wel doorlopen, waaronder de lening die we aan zijn gegaan voor onze nieuwe kantine.”

Voor die nieuwe kantine opende zo begin juni een zomerbar. “We willen geen concurrentie zijn voor de andere horecazaken, maar net de mensen een extra mogelijkheid aanbieden. Weelde bezit momenteel weinig plaatsen om gezellig iets te gaan drinken. Onze zomerbar is zeker voor jonge gezinnen met kinderen ideaal. Ze is veilig omheind en we hebben een speeltuintje, voetbalvelden, een dartsblok en geregeld een springkussen.”

Jeugdherinneringen

Tijdens het openingsweekend klonken Patrick Van Gompel, die opgroeide in Weelde en nog voetbalde bij KSK, burgemeester Walter Luyten (CD&V) en KSK-voorzitter Jan Van Raak met Tripel 888, het bier dat de VTM-journalist op de markt brengt. “Geweldig dat hij nu ook hier wordt geschonken, het is altijd plezant wanneer je geboortedorp nog eens aan je denkt”, aldus Van Gompel. “Bij KSK Weelde heb ik zoveel plezier beleefd. Kampioen spelen met de junioren, eind jaren zeventig, is mijn fijnste jeugdherinnering.”

De zomerbar van KSK Weelde is in juni elke zondagnamiddag open, in juli en augustus zowel zaterdag als zondag. En uiteraard worden er de wedstrijden van de Rode Duivels op het EK uitgezonden. “Daarvoor is reserveren verplicht”, zegt Hugo Devue nog. “Afgelopen weekend waren we volzet met 140 toeschouwers. Dat aantal proberen we nog op te trekken naar 180.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio