De begrotingsapp Pepperflow maakt het opvolgen van projecten en de inzage in de meerjarenplannen en jaarrekeningen toegankelijker. 

De begrotingsapp Pepperflow maakt het opvolgen van projecten en de inzage in de meerjarenplannen en jaarrekeningen toegankelijker. © rr

Begrotingsapp brengt beleidsdocumenten dichter bij de burger

Lier -

De stad Lier gebruikt als eerste gemeente in Vlaanderen de begrotingsapp Pepperflow. Die maakt het opvolgen van projecten en de inzage in de meerjarenplannen en jaarrekeningen toegankelijker.

Chris Van Rompaey

In beleidsrapporten zoals jaarrekeningen en meerjarenplannen lees je nu al wel de inhoudelijke opvolging van de belangrijkste doelstellingen, maar het is voor raadsleden en burgers vaak een hele klus om daar een transparant zicht op te krijgen. Ook de stadsadministratie beschikt niet over handige software om op een gestructureerde manier acties en projecten op te volgen.

“Met de aankoop van de begrotingsapp Pepperflow maken we een grote sprong voorwaarts in het beleidsmatig werken en rapporteren. Dankzij deze toepassing kunnen we op een uniforme en gestructureerde manier de belangrijke speerpunten en projecten uit het meerjarenplan opvolgen en hierover op een visueel aantrekkelijke manier rapporteren”, benadrukt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

Actief informeren

“Het is onze ambitie om op deze manier de raadsleden en burgers op een actieve manier te informeren over en te betrekken bij de uitvoering van het meerjarenplan. We publiceren de beleidsrapporten op een speciaal daarvoor ontwikkeld webplatform dat je via de website van de stad kan raadplegen.”

Zodra de gemeenteraad de jaarrekening 2020 op 28 juni goedkeurt, vind je ze de dag daarna op de begrotingsapp. Je komt dan te weten welke projecten de stad vorig jaar uitvoerde en hoeveel alles kostte. In een latere fase komt de meerjarenplanning online, voor burgers wellicht veel interessanter. Twee keer per jaar volgt ook nog een opvolgrapport. Dat toont de huidige stand van zaken, maar die zou enkel voor raadsleden beschikbaar zijn. Een gemiste kans. (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio