Imade Annouri. 

Imade Annouri. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Groen dringt aan op infomoment door stadsbestuur over PFOS

Antwerpen -

Groen Antwerpen roept het Antwerpse stadsbestuur op om te communiceren rond de PFOS-vervuiling. “De burgemeester komt niet verder dan een pleidooi om geen paniek te zaaien, en de stilte van de schepen van leefmilieu doet pijn aan de oren”, zegt Antwerps Groen-fractieleider Imade Annouri.

Groen Antwerpen klaagt het gebrek aan communicatie aan door het stadsbestuur rond de vervuiling met PFOS door het bedrijf 3M.

“Eerst was er de loodvergiftiging in Hoboken, eergisteren nog een onverklaarbare geurhinder, en daar komt de PFOS-vervuiling bij”, zegt Annouri. “Mensen maken zich terecht zorgen en zitten met vragen. Telkens hult het stadsbestuur zich in stilzwijgen. Op momenten van onzekerheid kijken mensen naar hun politieke leiders. De burgemeester komt niet verder dan een pleidooi om geen paniek te zaaien, en de stilte van de schepen van leefmilieu doet pijn aan de oren.”

Groen pleit ervoor om op z’n minst infomomenten te organiseren rond deze vervuiling. “Wat adviseert de stad haar bewoners in verband met consumptie van groenten van eigen kweek? Wat is de impact op de volkstuintjes in de stad? Het minste dat het stadsbestuur kan doen, is laten merken dat het er alles aan doet om de gezondheid van alle Antwerpenaren veilig te stellen”, zegt het Groen-fractielid.

svw

MEER OVER PFOS-vervuiling

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio