De feiten speelden zich af op het terras van Carré, op de eerste verdieping. 

De feiten speelden zich af op het terras van Carré, op de eerste verdieping. ©  © Alexander Meeus

Jaloerse man slaat ex-vriendin en riskeert tien maanden cel

Willebroek -

Het Openbaar Ministerie heeft tien maanden cel geëist tegen een man die zijn ex-vriendin een hersenschudding had geslagen. Dat gebeurde in dancing Carré in Willebroek, toen het meisje met enkele vrienden stond te praten.

Het voorval speelde zich af in september 2019. Toen zag Elvedin P. dat een ex-vriendinnetje met een andere jongen aan het praten was. “De man stapte naar de mannelijke gesprekspartner van het meisje en zei dat ze zijn vriendin was en niet met haar mocht praten. Toen het meisje zei dat meneer P. helemaal haar vriend niet was, kreeg ze een klap tegen het hoofd”, zei procureur Karel Berteloot. Hij eiste tien maanden cel en een boete van 800 euro.

De advocate van het slachtoffer zei dat haar cliënte een kortstondige relatie heeft gehad met P., maar die had verbroken toen ze te weten was gekomen dat de man gehuwd was en vier kinderen had. “Ze heeft een hersenschudding opgelopen door het voorval en is sindsdien zeer angstig.”

De beklaagde liet zich vertegenwoordigen door een advocate en die stelde dat het meisje jaloers was omdat de man met andere meisjes uitging. “Op het terras van Carré werd er gespuwd, aan de haren van mijn cliënt getrokken en werd er ook met een fles gegooid. Meneer P. houdt vol dat hij nooit een vrouw zou slaan.”

De verdediging vroeg de vrijspraak. Uitspraak is er ten vroegste op 30 juni.  (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio