Nezha Attaf en Kathleen Helsen van Kamp C, schepen Steve D’Hulster (Mortsel), schepen Karel Van Elshocht (Kontich) en energiemeester Bruno stellen de ‘aha!-Mobiel voor. 

Nezha Attaf en Kathleen Helsen van Kamp C, schepen Steve D’Hulster (Mortsel), schepen Karel Van Elshocht (Kontich) en energiemeester Bruno stellen de ‘aha!-Mobiel voor. © Kamp C

‘aha!’-Mobiel biedt hulp voor energiezuinige woning

Kontich, Mortsel -

Om burgers te helpen hun woning energiezuiniger te maken, hebben Kontich en Mortsel in samenwerking met Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw, de ‘aha’-Mobiel! ontwikkeld. Deze week staat deze opgesteld aan buurthuis den Alf in Kontich.

Aan de ‘aha!’-Mobiel kan iedereen terecht met vragen over energiezuinige renovaties of voor hulp bij het opmaken van een renovatietraject en kunnen ze een afspraak maken met een energieambassadeur van de gemeente. Tevens kunnen de burgers tot en met 30 juni een online audit invullen voor een renovatieplan op maat.

“De bedoeling is om inwoners te mobiliseren, activeren en informeren”, zegt Nezha Attaf, projectverantwoordelijke bij Kamp C en de ontwerper van de energiemobiel.

“Om de klimaatdoelstellingen van Europa te halen, moeten we allemaal ons steentje bijdragen, ook op het vlak van wonen, bouwen en verbouwen. Daartoe moeten we het voor de burgers zo gemakkelijk mogelijk maken. De ‘aha!’-Mobiel zorgt voor een erg laagdrempelig contact”, voegt Kathleen Helsen, voorzitter van Kamp C, eraan toe.

In Kontich staat de mobiel tot 18 juni aan buurthuis den Alf, Holle weg 2. Daarna verhuist hij van 21 tot 25 juni naar Mortsel. Daar kunnen de burgers terecht aan de Meerminnecampus. (bar)