Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Politie betrapt winkeldief op dragen van twee broeken

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft donderdag tijdens een politiecontrole een man gecontroleerd die zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk bleek dat hij twee broeken droeg, waarvan de onderste gestolen. De man werd gerechtelijk aangehouden. In totaal werden er 84 personen en 27 voertuigen gecontroleerd bij deze actie.

nelo

Tijdens een actie, voornamelijk gericht op het voorkomen van fietsdiefstallen, controleerde de Antwerpse politie donderdag 84 personen en 27 voertuigen. Hierbij werd ook een man gecontroleerd die zich verdacht gedroeg. “Bij het controleren bleek dat hij twee broeken droeg”, zegt Wouter Buryns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Aan de onderste broek was nog een beveiligingsalarm bevestigd. Na onderzoek bleek dat de broek eerder die dag in een winkel op de Meir gestolen was.” De man is gerechtelijk gearresteerd.

44 pv’s voor verkeersovertredingen

Verder moesten de teams 44 pv‘s voor verkeersovertredingen opstellen. Het ging over overtredingen op onder meer de plicht om een gordel te dragen. Maar evengoed omdat bestuurders aan het gsm’en waren, verkeerd parkeerden of verkeersborden negeerden. Eén iemand reed rond tijdens een lopend rijverbod.

“Tot slot zijn twee personen zijn bestuurlijk gearresteerd omdat ze op de claimerslijst van bedelaars stonden en opnieuw voor overlast zorgden. Eén minderjarige en vijf meerderjarigen zijn in het bezit van drugs gevonden. 4,74 gram cannabis en zes joints zijn in beslag genomen”, aldus Bruyns.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio