De gidsen van de vzw Toerisme Brasschaat. © Jan Brys

Vertelwandeling over bewoners kasteel en Hemelhoeve

Brasschaat -

De vzw Toerisme Brasschaat biedt voortaan vertelwandelingen aan over de geschiedenis van de gemeente. De wandeling begint en eindigt bij het gebouwtje van de heemkundige kring Breesgata.

Twee jaar geleden kocht de vereniging een scenario aan voor een Halloween-vertelling. “Maar we vonden dat dit beter kon. Daarom contacteerden we enkele Brasschaatse vertellers”, legt voorzitter Berre Van Deuren uit.

“Nicole Verbessem nam de coördinatie op zich. Carina Verster, Anita Hens en Annie Schelfhout kwamen haar team versterken. Dankzij het opzoekwerk van de heemkundige kring konden we een twee uur durende wandeling uitstippelen met als thema de rijke geschiedenis van onze gemeente.”

Tijdens de wandeling staan de vertellers stil bij gebouwen zoals het kasteel of de Hemelhoeve. De gids vertelt de geschiedenis van de bewoners. Aan het gebouwtje van Breesgata kan de wandelaar na afloop een Brasschaats bier nuttigen. Er is zelfs gedacht aan de muzikale hitjes uit de tijd van de kasteelheren.

De wandeling kreeg de naam Hoe dromen erfgoed werden mee. Geïnteresseerden kunnen inschrijven via de gemeentelijke website. De wandeling kost 40 euro per gids met een maximum aantal deelnemers van 16.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners