© BELGA

Bestuurder zonder rijbewijs wisselt van plaats met zijn vrouw

Mechelen, Willebroek -

Een autobestuurder, van wie het rijbewijs nog bij de politierechter ligt omdat hij nog enkele herstelexamens moet afleggen, werd betrapt toen hij van plaats wisselde met zijn vrouw. Dat wordt alweer een blij weerzien met de politierechter.

Leo De Nijn

De politie nam zaterdagnamiddag en -avond bij 773 autobestuurders een ademtest af op enkele locaties in Mechelen en in Willebroek. Zeven bestuurders hadden te veel gedronken.

Op de Mechelse vesten op de Guido Gezellelaan zag een politiepost hoe een bestuurder snel van plaats wisselde met zijn vrouw. Bij de controle bleek dat de man geen rijbewijs had, omdat het nog bij een politierechter ligt. Dat komt omdat hij nog vier herstelexamens moet afleggen nadat hij een rijverbod had opgelopen. Hij zal nu weer voor de rechter moeten verschijnen.

Opgedreven bromfiets

De politie nam ook een bromfiets in beslag omdat hij op de rollentestbank een snelheid haalde van 56 km/u. Met de klasse B-bromfiets mag maximum 45 km/u gereden worden. “Het voertuig werd in beslag genomen voor een maand omdat het niet verzekerd was. Ondertussen zal een erkend bromfietshersteller gevorderd worden die alle onderdelen zal demonteren die gediend hebben om de snelheid van de bromfiets op te voeren. Na een maand mag de eigenaar zijn bromfiets ophalen om hem weer klaar te maken voor een nieuwe test”, geeft de politie mee.

Tijdens de actie werden twee auto’s onderschept waarvan de schouwing vervallen was. Bij de ene was dat al anderhalf jaar, bij de andere sinds februari van dit jaar.

Tenslotte werd nog een motorrijder geverbaliseerd omdat hij geen beschermde kledij droeg. (ldn)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio