© Getty Images/iStockphoto

Vermoedelijke drugsdealer rijdt politiewagen aan en vlucht weg

Willebroek -

De lokale politie heeft in Blaasveld (Willebroek) na een achtervolging een twintiger uit Antwerpen ingerekend die tegen een dienstvoertuig van de politiemannen was gereden en drugs in zijn bezit had.

Leo De Nijn

Het incident gebeurde vrijdagnamiddag omstreeks 15.30u op de Mechelsesteenweg in Blaasveld (Willebroek). De politiemannen, die op interventie waren, zagen dat de bestuurder nogal zenuwachtig rond zijn wagen begon te stappen toen hij het politievoertuig opmerkte. Kort daarna is hij vertrokken.

“Onze collega’s zijn het voertuig achternagereden en meteen aan de kant gezet. De bestuurder negeerde een stopbevel en weigerde zijn voertuig stil te leggen. Hij reed plots achteruit tegen het dienstvoertuig van onze collega’s en nam de vlucht”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De agenten kregen ondertussen steun van collega’s. Samen zetten ze de achtervolging in. Via de N16 vlamde de vluchter de autosnelweg A12 op. “Zelfs aan de wegenwerken op de N16 werd met meer dan 100 kilometer per uur gereden en werden andere weggebruikers door het rijgedrag in gevaar gebracht. Tijdens de achtervolging gooide de bestuurder onder meer twee gsm’s uit zijn voertuig. Wat later kon hij ingerekend”, geeft de hoofdinspecteur mee.

Cocaïne in auto

In het voertuig van de 24-jarige man uit Antwerpen werden enkele pakjes cocaïne gevonden. De drugs en de gsm’s werden voor verder onderzoek in beslag genomen. De twintiger is gekend bij de politiediensten. Hij werd overgedragen aan het parket. De onderzoeksrechter liet de man opsluiten in de gevangenis. (ldn)

MEER OVER Misdaad Mechelen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio