De moto van de snelheidsduivel. 

De moto van de snelheidsduivel. © Politie Mechelen-Willebroek

Motorrijder zigzagt met 200 kilometer per uur tussen auto’s over E19

Mechelen -

De lokale politie heeft zondag een motorrijder aan de kant gezet die met 200 kilometer per uur al zigzaggend op de autosnelweg E19 in Mechelen reed. Hij probeerde te ontsnappen aan de ordediensten. De snelheidsduivel noemt zichzelf een voorzichtig bestuurder na een zwaar ongeval uit het verleden.

Leo De Nijn

Twee motorrijders van de politie Mechelen merkten op de gewestweg R6 een motorrijder op die tegen hoge snelheid de oprit Mechelen-Noord nam in de richting van Antwerpen. “De bestuurder reed zigzaggend tussen het andere verkeer aan een steeds hogere snelheid. Op de derde rijstrook haalde hij snelheden van meer dan 200 kilometer per uur. Pas toen een auto voor hem moest afremmen, konden onze collega’s de man aan de kant zetten”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

 

 © Politie Mechelen-Willebroek

Het ging om een 29-jarige man uit Putte die sinds een half jaar een voorlopig rijbewijs heeft. Dat werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

“Er werd ook vastgesteld dat de motorfiets niet geldig is ingeschreven en de kentekenplaat toegekend is aan een andere motorfiets. De plaat werd in beslag genomen en voor schrapping verstuurd naar de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV). Het strafste is dat de man zijn rijgedrag relativeerde. Hij gaf ons zelfs mee dat hij een voorzichtig bestuurder is omdat hij met zijn moto al eens een zwaar ongeval heeft gehad. Een beetje trots liet hij de littekens zien die hij bij het ongeval heeft opgelopen. De Puttenaar zal later voor de politierechter moeten verschijnen”, besluit de hoofdinspecteur. (ldn)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio