Oude en nieuwere modellen van Corvette vielen zondag te bewonderen op de Gemeenteplaats in  Hemiksem. 

Oude en nieuwere modellen van Corvette vielen zondag te bewonderen op de Gemeenteplaats in Hemiksem. © Bart Roggeman

Corvetttes staan te blinken op Gemeenteplaats in Hemiksem

Hemiksem -

Op de Gemeenteplaats in Hemiksem viel zondag voor het eerst sinds lang nog eens een bijzondere, niet-alledaagse gebeurtenis te beleven. De zon werkte volop mee om de Corvettes, de iconische Amerikaanse sportwagens, die er verzameld waren nog extra te laten blinken.

De Belgian Corvette Club zette op de Gemeenteplaats het startmoment van zijn openingsmeeting, de eerste bijeenkomst sinds twee jaar, op poten. Met een 35-tal waren ze, de liefhebbers van de tot de verbeelding sprekende bolides. Ze showden niet alleen ‘oudjes’ van de eerste generaties sinds 1954, waaronder er ook al meerden in de Le Mans Classic, maar ook nieuwere exemplaren.

Niet alleen voor de deelnemers deed het enorm deugd om de motoren nog eens te laten ronken op een gezamenlijke bijeenkomst, het spektakel zorgde ook voor een extra attractie op de terrasjes van de lokale horeca. Toen de colonne zich in gang zette, werden de smartphones aan alle kanten bovengehaald om dit bijzondere moment vast te leggen, als herinnering aan ‘toen er weer wat meer mogelijk was’.

Na een rondrit door de streek, onder begeleiding van motorclub The Other Side, werd afgezakt naar kasteel Cleydael in Aartselaar voor een tweede showmoment. bar

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio