De leerlingen lieten met goeddunken van juf Patrice hun artistieke handtekening achter op de muren van De Steenweg. 

De leerlingen lieten met goeddunken van juf Patrice hun artistieke handtekening achter op de muren van De Steenweg. © Bart Roggeman

Jeugdatelier Niel trekt deur achter zich dicht (maar laat kleurrijke handtekening achter)

Niel -

De kinderen van het jeugdplusatelier van de Kunstacademie Niel (KAN) vzw hebben zaterdag afscheid genomen van hun vertrouwde stek in ontmoetingsplaats De Steenweg. Zoals het jonge kunstenaartjes betaamt, deden ze dat met een artistieke toets.

Bart Roggeman

Meer dan 25 jaar bliezen kinderen van 8 tot en met 12 jaar onder leiding van juf Patrice De Maeyer elke woensdag en zaterdag verzamelen in de ontmoetingsplaats in de Boomsestraat. Omdat de lokalen verouderd zijn, verhuizen ze vanaf september naar de creaklas in basisschool GO! De Parel.

“Het is met spijt in het hart dat we de deur achter ons dichttrekken”, geeft juf Patrice toe. “We zaten hier in een zalige omgeving, vlak bij de Rupel en een natuurreservaat. Ideaal om buiten te schilderen en te tekenen, iets wat we dan ook vaak deden. Nu zitten we meer in het centrum. Het zal even wennen zijn. In De Parel kunnen we nu wel beschikken over een moderne infrastructuur, al was er voor mij met dit lokaal niets mis.”

Om op gepaste wijze afscheid te nemen van hun vertrouwde stek, mochten de kinderen zich uitleven op de muren om hun artistieke handtekening achter te laten.

Wat de toekomst van ontmoetingsplaats De Steenweg betreft, is er nog geen duidelijkheid. Concrete plannen zijn er momenteel niet.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio