Minister Verlinden supportert voor Rode Duivels én voor lokale club Simikos

Schoten -

Nadat het voltallige kernkabinet van de regering Alexander De Croo (Open Vld) zich een dag eerder in een rood voetbalshirt duidelijk achter de Rode Duivels had geschaard, liet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zich de avond van de wedstrijd evenmin onbetuigd.

Ze voegde zich op vraag van plaatselijk voorzitter Oliver Van Hoornyck bij een aantal Schotense CD&V-ploegmakkers om de match tegen Rusland te volgen op het grote scherm dat voetbalclub Simikos buiten voor zo’n honderd leden en sympathisanten had opgesteld.

De normaal nogal koele Verlinden liet zich niet onbetuigd en juichte flink mee bij de doelpunten. Toch bij de eerste twee, want bij de rust en nadat ze gezien had dat de organisatie van Simikos puik en coronaveilig verliep, verliet ze de tricolore supportersschare om thuis nog wat te werken. Het ene biertje dat ze gedronken had, zal daarvoor wel geen hinderpaal geweest zijn.

Verlinden en de Schotense CD&V’ers wilden met hun ‘teambuilding’ op locatie ook het lokale verenigingsleven steunen dat heel wat tegendoelpunten incasseerde tijdens het voorbije coronaseizoen. (jaa)Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio