Nancy De Rademaeker en Heidi Desnyder voor hun frituur Fritties met rechts hun karikaturen. 

Nancy De Rademaeker en Heidi Desnyder voor hun frituur Fritties met rechts hun karikaturen. ©  kristin matthyssen

Frituur Pulderbos schenkt jaar gratis frietjes weg tijdens EK

Pulderbos -

Frituristen Nancy De Rademaeker (38) en Heidi Desnyder (43) van frituur Fritties onder de kerktoren van Pulderbos verloten een jaar gratis frieten, cadeaubonnen en gadgets van de Rode Duivels tijdens het EK. Hoe meer van ons nationaal gerecht je komt scoren tijdens het EK, hoe meer kans je maakt op de hoofdprijs.

Nancy en Heidi voetbalgek noemen is een groot woord. De twee moeten zelfs in de koeling naar de foto’s van onze Rode Duivels op de bierblikjes gaan kijken om te kunnen vertellen wie hun favoriete speler is. Ze kiezen hierbij puur op het uiterlijk. Nancy De Rademaeker gaat voor Dries Mertens en Heidi houdt het bij Eden Hazard.

Maar voor de rest leeft het voetbaltornooi wel hard in hun frituur. Friso, de man van Heidi, is voorzitter van de lokale voetbalclub KFC De Heidebloem. Hun zoon voetbalt bij de U15. En Nancy’s man heeft vroeger bij KFC De Heidebloem gespeeld. Voetbal is dus een verbindende factor.

“Op voetbalclubs zoals De Heidebloem wordt soms met de typische tombola met drie venstertjes rondgegaan. De bedoeling is de venstertjes te openen in de volgorde 1-2-3 en zo dicht mogelijk bij het cijfer 21 uit te komen, zonder de 21 te overschrijden. Een beetje zoals het kaartspel. Gedurende het hele EK krijgt elke klant vanaf een aankoop van 3 euro zo’n lotje. In de duizend lotjes die we uitdelen zit één 21, één 20 en één 19. Wie de 21 trekt, mag gedurende een jaar wekelijks een grote friet komen eten. Wie de 20 heeft krijgt een frietenbon van 60 euro en de persoon met de 19 krijgt een bon van 30 euro. Daarnaast hebben we tal van Rode Duivels-gadgets als troostprijzen.”

Als de 21 tegen de finale nog niet getrokken werd, zetten Heidi en Nancy hun spel verder. “Ons nationaal gerecht leent zich voor zo’n EK-spel”, vinden de dames. Bij Heidi wordt het spannend de komende weken. “Friso is Nederlander. Traditioneel supporteren wij bij een EK voor Oranje, nog in de oude veronderstelling dat de Nederlanders sterkere voetballers hebben dan de Belgen. Maar mogelijk moeten we dit tornooi van kamp wisselen.” kmaMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio