Reebok die opdook bij heropening terrassen tweemaal aangereden in enkele uren tijd

De reebok die begin mei opdook in het centrum van Antwerpen bij de heropening van de terrassen is zaterdag tweemaal aangereden in enkele uren tijd. Het diertje raakte gewond, maar overleefde als bij wonder beide ongevallen.

Toevallige passanten merkten het reebokje zaterdagmiddag omstreeks 17.15 uur op in de berm aan de Rijnkaai en verwittigden de brandweer. Brandweer Zone Antwerpen en de Antwerpse politie kwamen ter plaatse, maar het dier vangen bleek geen gemakkelijke opdracht. Er ontstond een kat-en-muisspel op het Eilandje, dat helaas eindigde in een aanrijding op de Kaaien.

“Alles gebeurde in een flits. We waren aan het rijden toen er plots een dier overstak. Ik dacht eerst dat het een hond was, maar al snel zagen we dat het om een reebokje ging”, zegt de betrokken bestuurster, die liever anoniem wenst te blijven. “Ik hoopte dat ik het dier niet had geraakt, maar er was toch wat schade aan onze wagen. We zagen het diertje nog over de kaaimuur springen, waarna het uit ons zicht verdween.”

De reebok zwom de Schelde over naar Linkeroever, maar werd ook daar aangereden door een wagen op de Thonetlaan. Er kwam een dierenarts ter plaatse, maar die oordeelde dat het beter was om de natuur zijn ding te laten doen dan om een klopjacht te beginnen op het lichtgewonde dier dat zich verscholen had in het struikgewas.

Meer dan waarschijnlijk ging het opnieuw om de reebok die begin mei werd opgemerkt in het centrum van Antwerpen. Ook toen had het diertje, vermoedelijk afkomstig uit de Waaslandhaven, de Schelde tevergeefs tweemaal overgestoken op zoek naar een nieuwe habitat. Een reebok heeft tussen vijf en dertig hectare leefgebied in de natuur nodig.

 

 © Nattida-Jayne Kanyachalao

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio