Waarnemend burgemeester Rik Verwaest noemt de kritiek oneerlijk en weinig respectvol. 

Waarnemend burgemeester Rik Verwaest noemt de kritiek oneerlijk en weinig respectvol. © Chris Van Rompaey

Berlaars raadslid noemt vaccinatiecentrum “jackpot van 1 miljoen” euro voor stad Lier

Berlaar, Lier -

Het Berlaarse gemeenteraadslid Wim Kelber (Kartel BHG) levert al verscheidene weken kritiek op Vaccinatiecentrum Pallieterland én op de rol van de stad Lier, waar het vaccinatiecentrum gevestigd is. “Hij gaat wel héél kort door de bocht”, reageert de Lierse waarnemend burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

Chris Van Rompaey

“Voor stad Lier is Vaccinatiecentrum Pallieterland een jackpot van meer dan 1 miljoen euro. De werking van het vaccinatiecentrum verloopt weliswaar goed, maar momenteel staan er te veel verpleegkundigen ingepland voor het beschikbare werk. Zeker bij de tweede vaccintoediening moet je meer patiënten inplannen per lijn. De doorlooptijd is daar veel korter aangezien je geen anamnese van de patiënten moet afnemen”, stelt Wim Kelber, zelf vrijwilliger in het vaccinatiecentrum.

Het Berlaarse gemeenteraadslid Wm Kelber.

Het Berlaarse gemeenteraadslid Wm Kelber. © Chris Van Rompaey

“Intussen mist de stad Lier de nodige creativiteit en smost ze met het geld. De stad heeft bijvoorbeeld Radarwerk-Nakama aangesteld om de parking van Vaccinatiecentrum Pallieterland te organiseren voor 140.800 euro. Ik had er een tewerkstellingsproject van gemaakt of weerwerkers voor aangesproken. Zo konden onze langdurig werklozen en werkzoekenden een opstap vinden naar een verantwoordelijke job en weer werkritme opdoen. Of je had verenigingen kunnen vragen om de parking te organiseren. In dat geval had je 124.300 euro kunnen uitsparen”, berekent Kelber.

“Oneerlijke opmerking”

“Dit is geen jackpot voor de stad Lier. Die middelen dienen om gemaakte kosten te betalen, niet om ze in de stadskas te steken”, reageert waarnemend burgemeester Rik Verwaest. “Alle vijf de deelnemende gemeenten van de eerstelijnszone Pallieterland beslissen trouwens collegiaal over die middelen. Een oneerlijke en weinig respectvolle opmerking dus naar Lier, dat haar cultuurcentrum ter beschikking stelde en er gastvrij duizenden Berlaarnaars tot hun tevredenheid ontvangt.”

“Mijnheer Kelber moet ook weten wat hij eigenlijk wil. Het moet allemaal nog sneller voor hem, maar hij vindt tegelijk dat er te veel verpleegkundigen zijn. Als we kwalitatief en snel willen vaccineren, zijn er nu eenmaal voldoende professionele vaccinators nodig.”

“Wat de parking betreft: om vlot 2.200 bezoekers in één dag in en uit het centrum te krijgen, is een goede parkeerbegeleiding noodzakelijk. Daar is een professionele firma voor nodig met ervaring. Opnieuw de vraag of mijnheer Kelber goed weet wat hij wil: je kan niet eisen dat het nog sneller moet en tegelijk klagen dat het geld kost”, stelt titelvoerend burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

“5 euro per spuit”

Het Berlaarse gemeenteraadslid Ingeborg Van Hoof (CD&V) betreurt de uitspraken van haar collega Kelber. Als planner van de vaccinators is ze heel dicht bij Vaccinatiecentrum Pallieterland betrokken. “We ‘smossen’ niet met geld. Integendeel, Pallieterland werkt voor vijf euro per spuit, terwijl de overheid dertien euro per spuit rekent. Het inzetten van vrijwilligers op de parking is dan weer niet evident, en van verenigingen nog veel minder, want die mensen moeten ook gaan werken. Bovendien wordt het vinden van vrijwilligers steeds moeilijker.”MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio