Onder meer enkele springkastelen zorgden tijdens het Bubbelfeest voor een uitzinnige stemming. 

Onder meer enkele springkastelen zorgden tijdens het Bubbelfeest voor een uitzinnige stemming. © RR

Bubbelfestival vervangt met succes klassiek schoolfeest

Herentals -

En of het feest was in vrije basisschool Wijngaard! Niet tijdens een klassiek schoolfeest op zondagmiddag, maar een hele week lang mochten de kinderen in klasbubbels allerlei toffe activiteiten doen.

Hans Otten

Laserschieten, een paradijs van springkastelen of een circusschool, het Bubbelfestival legde de kleuters en lagereschoolkinderen van vrije basisschool Wijngaard een hele week lang in de watten. Iedere klas mocht een hele dag lang feestvieren met vier uitzinnige activiteiten die aangepast waren aan de leeftijd. Via een doorschuifsysteem konden zo vier klassen tegelijk van de feestdag genieten.

Clown en eendjes

“In tegenstelling tot het schoolfeest konden de ouders en grootouders er nu niet bij zijn, maar we konden toch geen twee jaar na elkaar helemaal niets doen? Samen met de Ouderraad hebben we toch een mooi alternatief kunnen uitwerken. Per graad hadden we nog een aparte creatieve activiteit in het thema van bubbels. Omdat je met kleuters nu eenmaal moeilijk kunt lasershooten, hadden we voor hen een clown en eendjesvissen ingepland. Voor onze kinderen was het écht een feest”, lacht directeur Jill Houtmeyers van Wijngaard.

Voor de kinderen van de lagere school was er ook het stoere laserschieten. 

Voor de kinderen van de lagere school was er ook het stoere laserschieten. © RR

Om de (groot)ouders toch nog een beetje te betrekken, waren vooraf filmpjes opgenomen van een bubbeldansje dat de kinderen uitvoerden. Op de dag dat hun (klein)zonen en -dochters hun feestdag vierden, kregen de (groot)ouders het filmpje van hun kroost doorgemaild. “En ’s middags kregen de kinderen allemaal een hotdog en wat later een ijsje. Zo beleefden ze toch een echte feestdag.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio