©  Pool via REUTERS

EK-regisseur verwerpt harde kritiek na in beeld brengen van drama Eriksen

De regisseur van de beelden bij de EK-wedstrijd van zaterdag, in Kopenhagen tussen Denemarken en Finland, heeft zondag gereageerd op de kritiek aan zijn adres. De Fransman Jean-Jacques Amselm gaat er niet mee akkoord dat de beelden die werden uitgezonden na het ineenzakken van Christian Eriksen ongepast waren.

Vincent Van Genechten

LEES OOK: Deense voetbalbond komt met update: “Eriksen is stabiel en blijft nog even in het ziekenhuis”

“Voor dit soort dingen bestaat geen handleiding. We hebben het verdriet en de wanhoop van spelers, staf en supporters getoond”, zei Amselm in de Franse sportkrant L’Equipe. “Het was zeker geen voyeurisme, ik had juist een gevoel van eenheid.”

Amselm gaf aan voortdurend in contact te hebben gestaan met de UEFA. “De instructies waren duidelijk. We kregen te horen dat we geen close-up van hemzelf of van de hartmassage die op hem gebeurde mochten tonen. Het was geen probleem om emoties bij de mensen om hem heen te tonen.”

“We hebben ook geen slow motion van het moment getoond waarbij hij viel”, ging Amselm verder. “Ik heb mijn team meteen de richtlijn gegeven niet bij Eriksen te blijven. Met meer dan dertig camera’s in het stadion hadden we hem van veel dichterbij kunnen tonen, maar dat is nooit gebeurd.”

De 29-jarige Eriksen stuikte zaterdag kort voor het einde van de eerste helft van het EK-duel tegen Finland in elkaar. De middenvelder van Inter Milaan werd een tiental minuten op het veld gereanimeerd. Bij het verlaten van het stadion was Eriksen bij bewustzijn.

 

 ©  Pool via REUTERS

Laudrup begrijpt niet dat match werd voortgezet na reanimatie

De Deense voetballegende Michael Laudrup heeft de Europese Voetbalbond (UEFA) bekritiseerd nadat de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland (0-1) werd voortgezet na de reanimatie van Christian Eriksen.

“Ik respecteer dat onze ploeg en de Finnen erin geslaagd zijn verder te spelen. Maar wanneer zoiets gebeurt, zijn de spelers vol emotie. Dan hebben ze niet het overzicht om belangrijke beslissingen te nemen. Dan moet er iemand zijn die zegt: ‘We stoppen’”, verwees de ex-speler van FC Barcelona, Real Madrid en Juventus op de Deense tv-zender TV3+ naar de UEFA.

Na een onderbreking van 107 minuten en het vernemen van de geruststellende berichten werd de wedstrijd voortgezet in overleg met beide teams.

Volgens de 56-jarige Laudrup was dat “niet de juiste keuze”. “Ik vind het verkeerd zo kort na een emotionele gebeurtenis een beslissing te moeten nemen. Men had moeten zeggen: ‘Vanavond zullen we niet meer spelen’”, besloot Laudrup.

LEES OOK:

• ANALYSE GOOTS. “De Deense kapitein is nu al voor mij dé man van dit EK”

• Onze columniste Shani, vrouw van Toby Alderweireld: “Ik liet de vrouw van Eriksen weten dat ik aan haar denk”

MEER OVER EK Voetbal

Meer sportnieuws