Kristof Schippers en Dieter Eerens bouwen op de Dijleterrassen hun zomerbar Terrazza 

Kristof Schippers en Dieter Eerens bouwen op de Dijleterrassen hun zomerbar Terrazza ©  Dirk Vertommen

Dijleterrassen decor voor Italiaans geïnspireerde zomerbar

Mechelen -

De Dijleterrassen aan de hogeschool in Mechelen zijn vanaf eind deze maand het decor voor een Italiaans geïnspireerde zomerbar Terrazza. Speciaal voor het EK opent de zomerbar op het Alice Nahonplein zelfs een paar dagen vroeger.

Sven Van Haezendonck

De jonge ondernemers achter het nieuwe evenement zijn Kristof Schippers en Dieter Eerens. Ze zijn ook actief in het Mechelse evenementenbureau Rawberry Group. Dat is bekend van concepten als aper’eau Mechelen, Fan Park Mechelen en Under The Stars. “Het voorbije jaar was natuurlijk heel moeilijk, want alles viel in het water. Ons horeca pop-upconcept Under The Stars waarmee wij heel het land rondtrekken, heeft ons jaar wel wat kunnen redden”, vertelt Kristof.

Dat concept, een rondreizend pop-uprestaurant dat telkens op unieke locaties neerstrijkt, loopt nog tot eind dit jaar. “Mensen dineren letterlijk in hun eigen transparante bubbel. Dat concept slaat enorm aan en willen wij de komende jaren voort uitrollen”, zegt Kristof. Deze zomer pakt hij ook in zijn thuisstad Mechelen uit met een totaal nieuw concept: Terrazza.

Ligstoelen en parasols

“Horeca vinden wij leuk. Maar als we moeten kiezen, gaat onze voorkeur toch uit naar publieksevenementen. Dat zit in ons bloed. We speelden al langer met het idee voor een zomerbar. Omdat grote evenementen nog niet mogelijk zijn, hebben we daar volop op ingezet”, legt Kristof uit. Samen met zijn compagnon Dieter ging hij op zoek naar een leuke plek in Mechelen.

Zo kwamen ze uit bij de Dijleterrassen op de Zandpoortvest. Over een week beginnen ze daar al een zomerbar op te bouwen. “Op zaterdag 26 juni openen we er Terrazza, een concept waarvoor wij ons hebben laten inspireren door de bekende Martini Terrazza, een heel gekend concept in Milaan”, zegt Kristof. Heel het terras langs de Dijle wordt aangekleed met ligstoelen, kussens, parasols en zelfs een schommel.

Een impressie van zomerbar Terrazza 

Een impressie van zomerbar Terrazza ©  rr

“Op die manier bootsen wij de sfeer na zoals die in Italië is. Het zal genieten zijn, met zicht op het water en fijne achtergrondmuziek. Je hebt daar twaalf uur per dag zon, van ‘s morgens tot ’s avonds. Wij zorgen voor de wijntjes, cocktails en hapjes”, vertelt Kristof.

Wedstrijden EK

Normaal was het de bedoeling om op donderdag 1 juli te openen, maar op vraag van Mechelen Feest gebeurt dat enkele dagen vroeger: vanaf zaterdag 26 juni. “Speciaal voor het EK, want dat weekend valt net samen met de achtste finales. Na een eerste zege tegen Rusland is de kans reëel dat de Rode Duivels spelen. Vanaf dan willen wij de wedstrijden uitzenden”, vertelt Kristof. Terrazza is tot eind augustus iedere dag geopend vanaf ’s middags tot 23.30u.

“Ondanks de moeilijke omstandigheden door corona blijven er initiatieven bijkomen voor ‘De Zomer is van Mechelen’. Door samen te werken met geëngageerde en ondernemende Mechelaars groeit het aanbod nog altijd. Terrazza doet dat bovendien op een prachtige plek. Ook dat is ‘De Zomer is van Mechelen’: de pareltjes van onze stad ontdekken”, zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van Mechelen Feest.

Het Alice Nahonplein moet de sfeer van een Martini Terrazza uitstralen. 

Het Alice Nahonplein moet de sfeer van een Martini Terrazza uitstralen. © rr

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio