Groot scherm achter UGC: “Volgend jaar toch graag op Grote Markt”

Turnhout -

Geen duizenden supporters samengetroept op de Grote Markt maar achter bioscoop UGC plaatsten restaurant Touro en Turnhout Feest toch een groot scherm. Voor de eerste match waren een vijftigtal tafels gereserveerd.

Wouter Adriaensen

Dat er toch voetbal op een groot scherm te zien zou zijn in Turnhout, werd pas begin juni aangekondigd. “Metin, de zaakvoerder van Touro, en ik hebben het er over gehad tussen pot en pint op zijn terras, zo last minute was het”, lacht Guy Van der Stuyft. “Als ondernemer met twee nieuwe zaken (naast Touro ook de bowling in UGC, red.) heeft hij het zwaar gehad. Voor de eerste match waren ongeveer vijftig tafels gereserveerd. Voor een tafel voor vier betaal je 40 euro, de all-informule met eten en drinken kost 50 euro per persoon.”

“Een pintje, goed voetbal, dit is toch veel plezanter dan thuis voor de televisie”, klinkt het enthousiast bij Sabine, Yenka en Marc vlak na de 2-0 van Thomas Meunier. “We zijn hier met vrienden, hun zoon Liam zit bij ons. Volgend jaar mogen we hopelijk toch weer met meer en dichter op elkaar op de Grote Markt supporteren tijdens het wereldkampioenschap.” “Dit is beter dan niks, we zijn blij dat we terug buiten mogen”, vinden Hendrik, Lode en Jens. “Hier is meer sfeer dan thuis, het is goed weer en het eten is lekker.” Ondanks de overwinning tegen Rusland liggen de verwachtingen voor de Duivels hoog. “Het mag toch nog iets meer zijn dan vanavond.”

 

 © WOAD

Het evenement verliep coronaproof in de buitenlucht. “De mensen moeten bestellen aan hun tafels, die ver genoeg uit elkaar staan, en een mondmasker dragen als ze hun plaats verlaten”, zegt Guy Van der Stuyft. “Cash geld? Hiervoor kunnen we geen automaat in huis halen…” Het scherm van 24 vierkante meter, het grootste van Turnhout en omgeving, blijft nog een maand staan. “We zijn alle matchen van de Belgen uit en sowieso beide halve finales en de finale. Voor de wedstrijd in Denemarken donderdag is slecht weer voorspeld, dan overwegen we om een drive-in te organiseren.”

Een tafel reserven kan via turnhoutfeest@telenet.be.
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio