©  AP

Wat een pech: EK van Timothy Castagne zit er al op door oogkasbreuk

Timothy Castagne heeft in de eerste helft tegen Rusland een oogkasbreuk hebben opgelopen. En alsof dat nog niet erg genoeg was, moest in de tweede helft ook Jan Vertonghen (uit voorzorg) naar de kant. De recordinternational had last van zijn enkel nadat hij in de grond had getrapt. Thomas Vermaelen was zijn vervanger.

Maarten Vanhoof

Castagne ging halverwege de eerste helft neer na een ongelukkig kopduel met Kuzyaev. Groggy werd hij vervangen door Thomas Meunier, die een aantal minuten na zijn invalbeurt al meteen scoorde. Na de wedstrijd werd Castagne meteen naar het ziekenhuis afgevoerd, waar dan een oogkasbreuk werd vastgesteld.

Het EK zit er na amper 27 minuten al op voor de onfortuinlijke Timothy Castagne. “Hij heeft allicht een operatie nodig. Zijn EK zit erop”, zei bondscoach Roberto Martinez na de wedstrijd tegen Rusland. “Het zal ons hopelijk nog wat meer motivatie geven in de volgende wedstrijd. Goed spelen voor hem.” Castagne kende een goed seizoen bij Leicester en was titularis bij de Rode Duivels.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  EPA-EFE

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws