Eddy Suetens. 

Eddy Suetens. © rr

Erevoorzitter CD&V Eddy Suetens overleden

Lier -

In woonzorgcentrum Sint-Jozef is Eddy Suetens op 91-jarige leeftijd overleden. Suetens was erevoorzitter van CD&V Lier, maar was wellicht veel bekender als voormalig zaakvoerder van Suetens Kleding in de Rechtestraat in Lier.

“Eddy Suetens was jarenlang actief in onze partij, maar nam opvallend genoeg nooit zelf deel aan verkiezingen. Hij was een trouwe militant achter de schermen. Als voorzitter was Eddy een bemiddelaar die tussen de toenmalige standen en sociale organisaties altijd streefde naar oplossingen en gedragen compromissen. Met zijn rustige vastheid vertolkte hij, zonder stemverheffing, zijn christendemocratische principes”, zegt ereschepen Guido Van den Bogaert (CD&V).

“Als middenstander met een goeddraaiende kledingzaak voelde Eddy zeer goed de polsslag van de Lierenaar aan. Voor onze gemeenteraadsleden en schepenen was hij een gezaghebbende souffleur en inspiratiebron. De parochiale werking van Sint-Gummarus lag hem na aan het hart. Samen met heel wat vrijwilligers hield hij de Sint-Gummaruskerk open. Tot op hoge leeftijd liep Eddy met een flambeeuw mee in de Sint-Gummarusprocessie.”

De afscheidsplechtigheid vond in beperkte kring plaats.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio