Kapao ontvangt 600 euro 

Kapao ontvangt 600 euro © rr

Jeugdhuis Kapao en Riet Smits winnaars Olense cultuurprijzen

Olen -

Het lokaal bestuur van Olen heeft de tweejaarlijkse cultuurprijzen uitgereikt. De cultuurprijs voor verenigingen ging dit jaar naar Jeugdhuis Kapao. Riet Smits won in de categorie individuen.

Jeugdhuis Kapao volgt het Boerkescomité op als winnaar. Met zijn 56-jarig bestaan, heeft het jeugdhuis al heel wat jonge generaties een leuke tijd bezorgd. De vrijwilligers organiseren jaarlijks tal van activiteiten waaronder ook Terras Kapao en Kapriolen in samenwerking met vzw Keizer Karel.

De jury bekroonde jeugdhuis Kapao omwille van het verbindend karakter voor Olense jongeren. Ondanks moeilijkere tijden is de vereniging blijven doorzetten. De vrijwilligers van het jeugdhuis ontvingen een geldprijs en een bronzen boerke van het lokaal bestuur.

Riet is trots op het beeldje

Riet is trots op het beeldje © rr

De cultuurprijs in de categorie personen ging naar Riet Smits. Riet speelt al jarenlang een belangrijke rol in het culturele leven van Olen. Zo stond ze mee aan de wieg van de kindervieringen en ze richtte mee theatergroep Het Vierde Oor op. Riet is ook gekend omwille van haar sterke acteerprestaties en haar betrokkenheid bij tal van culturele evenementen in Olen zoals Olen Jaarmarkt en Keizer Kriek.

Als voormalig schepen van cultuur stond ze ook altijd paraat voor het verenigingsleven. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio