Nederlandse discussie over spelsysteem bereikt hoogtepunt (of eerder dieptepunt)

De discussie over het spelsysteem bij het Nederlands elftal (5-3-2 of wat anders) heeft een voetbalfan van Oranje er zelfs toe bewogen om een vliegtuigje de lucht in te sturen met een boodschap aan bondscoach Frank de Boer.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf, NOS

“Frank, gewoon 4-3-3”, valt te lezen op spandoek achter het sportvliegtuigje. Het vliegtuigje cirkelde boven de KNVB-campus in Zeist tijdens de afsluitende training van Oranje voor het duel met Oekraïne.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het onderwerp kwam vrijdagavond ook ter sprake in Studio Europa, op de NOS. “Met vijf verdedigers tegen Oekraïne, Oostenrijk en Macedonië? Nee, dan moet je het niet eens uitzenden”, foeterde ex-international Rafael van der Vaart. ““Ik ga voor een 4-3-3. En een keeper uiteraard, Stekelenburg. Iedereen in Nederland is bekend met dat systeem. En we hebben allemaal gezien: dat 5-3-2, dat werkt niet echt.”

Hoewel hij tegenkanting kreeg van Wesley Sneijder. “Ik zou wel voor 5-3-2 kiezen. Of 3-5-2, hoe je het noemen wil. Met de backs die opkomen en Frenkiede Jong meer met de punt naar voren. En ik zou met Donyell Malen en Memphis Depay voorop spelen.”

LEES OOK: Omstreden Memphis Depay is nu belangrijkste speler en EK-hoop van Oranje

MEER OVER EK Voetbal

Meer sportnieuws