De parkings aan het gemeentehuis en Delhaize in Kasterlee blijven bereikbaar tijdens de nieuwe fase van de heraanleg van het centrum. 

De parkings aan het gemeentehuis en Delhaize in Kasterlee blijven bereikbaar tijdens de nieuwe fase van de heraanleg van het centrum. © Bart Van den Langenbergh

Binnenpad in Kasterlee gaat dicht bij nieuwe fase masterplan

Kasterlee -

De werkzaamheden in het centrum van Kasterlee gaan vanaf maandag 14 juni een volgende fase in. Het Binnenpad is vanaf dan afgesloten vanaf de Markt tot en met het gemeentehuis.

De heraanleg van de Markt en de toegangswegen in het centrum van Kasterlee is al vanaf oktober 2020 aan de gang. In het kader van het masterplan De Met wordt de Markt omgetoverd tot een verkeersluw dorpsplein met veel groen waarbij de kerk wordt geïntegreerd in de publieke ruimte. Tegelijkertijd vinden er ingrijpende rioleringswerkzaamheden plaats met daaraan gekoppeld de aanleg van bufferbekkens. De aannemer start al op maandag 14 juni met fase 5 van het project, terwijl fase 4 nog duurt tot in juli.

“Dat wil zeggen dat vanaf maandag het Binnenpad afgesloten is vanaf de Markt tot en met het gemeentehuis, in beide richtingen”, luidt het bij de gemeente Kasterlee. “De parkings achter het gemeentehuis, aan Delhaize en onder het OC en in de Karekietstraat blijven bereikbaar via de Hofstraat.” Als de heraanleg op schema verloopt, is deze nieuwe fase eind oktober afgerond. Het hele project zou in februari 2022 klaar moeten zijn.(bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio