Bewoner lichtgewond bij keukenbrandje in Berchem

Deurne, Berchem -

De brandweer rukte vrijdagnacht uit naar de Diksmuidelaan in Berchem voor een beperkte keukenbrand in een gebouw. Een bewoner kreeg medische zorgen toegediend wegens rookinhalatie.

De brand ontstond rond kwart over twee ’s nachts. De 32-jarige bewoonster van het appartement was wakker geworden van de hitte die de muur tussen haar slaapkamer en de keuken uitstraalde en ontdekte zo de brand. Ze kon haar appartement veilig verlaten en verwittigde de brandweer.

“Bij aankomst was er vanop straat eigenlijk niets te merken, maar in het gebouw was wel lichte rookontwikkeling. De brandweer had het vuur snel onder controle”, zegt woordvoerder Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen.

Alles wijst op een accidentele oorzaak waarbij het vuur wellicht ontstond in de vuilnisbak, die daarna ook de keukentafel aanstak. De schade bleef beperkt tot de keuken en rookschade in het hele appartement. De 32-jarige vrouw had veel rook ingeademd en werd voor verzorging naar het AZ Monica gebracht. Daarna zette de politie haar terug af aan haar woning.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio